Menu English

Lectoraat Innovatie Laboratorium en Point of Care Technologie

Het lectoraat Innovatie Laboratorium en Point of Care Technologie onderzoekt de mogelijkheden, barrières en randvoorwaarden voor het ontwikkelen en uitvoeren van metingen bij mensen in hun eigen omgeving voor preventie of monitoring van gezondheids- of zorgvragen.

 

Over het lectoraat

Hoe kunnen we labtesten ontwikkelen die gebruikt kunnen worden door mensen die zelf geen laboratorium ervaring  en/of medische kennis hebben? En wat is nodig om deze testen zo groen en duurzaam mogelijk te laten zijn? Dit lectoraat sluit het meest aan bij de opleiding BML (Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek), maar ook zeker bij de overige opleidingsrichtingen.

"De toegankelijkheid van zorg staat in toenemende mate onder druk, door schaarste aan zorgprofessionals en middelen. Door de inzet van technologie bij de mensen in hun eigen omgeving, kunnen we beter passende zorg verlenen."

Dr. Jacques Hens Lector Innovatie Laboratorium en Point of Care Technologie

Alle lectoraten

van Kenniscentrum Zorginnovatie
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen