Menu English

Over de lector

Dr. Lennard Voogt

Lennard Voogt is opgeleid als fysiotherapeut en heeft meer dan 25 jaar ervaring in de fysiotherapeutische behandeling van mensen met complexe pijn. In 2009 promoveerde hij aan de Universiteit voor Humanistiek op het proefschrift ‘De ervaringswereld van patiënten met chronische pijn: een empirisch-fenomenologisch onderzoek’. Tegenwoordig werkt Lennard als docent en als wetenschappelijk onderzoeker. Sinds 2019 is hij tevens als ‘visiting professor’ verbonden aan de faculteit voor lichamelijke opvoeding en kinesitherapie van de vrije Universiteit Brussel.

Kenniscentrum Zorginnovatie

Op dit moment is Lennard als lector verbonden aan Kenniscentrum Zorginnovatie. Met het lectoraat wil Lennard bijdragen leveren aan de verbetering van de zorg aan mensen met complexe pijn. Ondanks het feit dat we steeds meer weten over het fenomeen pijn en het aantal behandelvormen ook steeds verder uitbreidt, blijkt het nog steeds moeilijk om mensen met complexe pijn op een goede manier te helpen. Velen zijn namelijk ontevreden over de hulp die hen wordt aangeboden.

De ambitie van het lectoraat is om enerzijds te bekijken waarom de huidige hulpverlening (nog) niet optimaal aansluit bij de behoeften en verwachtingen van mensen met complexe pijn en anderzijds om hulpverleners te helpen met het implementeren van praktijkinnovaties die leiden tot succesvollere resultaten. Belangrijk uitgangspunt van het lectoraatsonderzoek is het verbinden van inzichten uit de fundamentele (neurobiologische-) wetenschappen, de toegepaste wetenschappen en de menswetenschappen. Een complex fenomeen als pijn vraagt immers om zowel wetenschappelijk als klinisch en interprofessionele benadering.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen