Menu English

Shanty Sterke

Senior onderzoeker

Shanty Sterke is als senior onderzoeker verbonden aan het lectoraat Samenhang in de Ouderenzorg bij Kenniscentrum Zorginnovatie. Daarnaast werkt zij als fysiotherapeut de zorgorganisatie Aafje in Rotterdam en schrijft zij als freelance wetenschapsjournalist voor verschillende opdrachtgevers over gezondheidszorg, zowel voor vakgenoten als voor een groter publiek.

Na haar opleiding tot fysiotherapeut combineerde Shanty Sterke haar werk als fysiotherapeut met een studie bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In 2011 promoveerde zij aan de Erasmus Universiteit op een onderzoek naar balans, looppatroon, en gebruik van psychotrope medicatie in relatie tot valrisico bij verpleeghuisbewoners met dementie. Na haar promotie ging zij verder met een post-doc onderzoek naar kosten en baten van valpreventie in zorginstellingen op de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg van het Erasmus Medisch Centrum. In 2016 volgde zij de cursus wetenschapsjournalistiek van de Stichting Cursussen Wetenschapscorrespondentie in Amsterdam. Daarna is ze aan de slag gegaan als freelance wetenschapsjournalist. Sinds 1 oktober 2019 combineert zij haar werk als fysiotherapeut in de ouderenzorg met haar journalistieke activiteiten en haar onderzoek naar de waarde van fysiotherapie in de langdurige zorg bij Kenniscentrum Zorginnovatie.

Project(en)

Van Shanty Sterke

Publicatie(s)

Van Shanty Sterke
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen