Menu English

Lectoraat Bewegen naar Gezondheid

Het lectoraat doet, met name vanuit het vakgebied fysiotherapie, onderzoek naar bewegingsproblemen van mensen en factoren die positief bijdragen aan verbetering van de bewegingsproblemen. Belangrijke zorgvraagstukken zijn de toename van mensen met (vaak meerdere) chronische aandoeningen en het aantal mensen met een ongezonde leefstijl.

Over het lectoraat

Het onderzoek binnen dit lectoraat is verdeeld in vier thema's:

  • (On)gezond gedrag in relatie tot bewegen
  • Bewegend (dis)functioneren ('disability')
  • Methodologie van fysiotherapeutisch onderzoek

Het onderzoek sluit aan bij het beleid van de gemeente Rotterdam om de gezondheidstoestand van haar bevolking te verbeteren. Het stimuleren van mensen om meer te gaan bewegen, is bewezen effectief. De belemmeringen betreffen vooral motivationele factoren, gebrek aan kennis en inzicht, fysieke factoren en omgevingsfactoren. Het onderzoek richt zich daarom enerzijds op de vraag hoe bewegingsproblemen bij mensen met chronische aandoeningen verminderd kunnen worden, zodat mensen beter functioneren in het dagelijks leven. Anderzijds richt het onderzoek zich op de vraag hoe mensen met een ongezonde leefstijl aangezet kunnen worden om te gaan bewegen, waardoor het risico op gezondheidsproblemen afneemt. Doelstelling is om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de gezondheidstoestand van de Rotterdamse bevolking. 

Medewerkers lectoraat

Alle lectoraten

van Kenniscentrum Zorginnovatie
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen