Menu Zoeken English

Jurryt de Vries

Post-doc onderzoeker

Jurryt de Vries is als Post-doc onderzoeker verbonden aan Kenniscentrum Zorginnovatie en actief binnen het onderzoeksprogramma Physical Disability. In dit onderzoeksprogramma vindt onderzoek plaats naar determinanten van functiestoornissen en beperkingen in activiteiten bij mensen met wervelkolom-gerelateerde klachten centraal staan. Het project waar Jurryt concreet aan werkt gaat specifiek in op onderzoek naar de vloeiendheid van bewegen van de halswervelkolom bij mensen met nekpijn. Dit onderzoek vindt plaats binnen de Masteropleidingen Fysiotherapie, de bacheloropleiding Fysiotherapie en de minoren Cervicocephale-orofaciale (pijn)klachten fysiotherapeut en Wetenschap en Gezondheidszorg. Als docent is Jurryt betrokken bij de Masteropleidingen Fysiotherapie.

Achtergrond

Jurryt de Vries is opgeleid als fysiotherapeut en manueel therapeut. Daarnaast heeft hij in Maastricht gezondheidswetenschappen gestudeerd. In 2019 promoveerde hij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op het proefschrift: Sensomotorische Verstoringen bij Mensen bij A-Specifieke Nekpijn. Naast zijn functie als postdoc onderzoeker en docent is Jurryt werkzaam als fysio-manueeltherapeut in een eerstelijns fysiotherapiepraktijk.

Promotieonderzoek

Het proefschrift had als titel Sensomotorische Verstoringen bij Mensen bij A-Specifieke Nekpijn en vond plaats op 2 juli 2019 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het proefschrift had als doel de interacties te beschrijven tussen de oculomotore functie en hoofdbewegingen bij mensen met a specifieke nekpijn.

Lees het proefschrift

Volg Jurryt de Vries

op social media

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen