Menu English

Dr. Anita Feleus

Post-doc onderzoeker

Anita Feleus werkt sinds 2008 bij Kenniscentrum Zorginnovatie, bij het lectoraat Bewegen naar Gezondheid van Maarten Schmitt.

Anita Feleus volgde de opleiding Fysiotherapie en studeerde daarna Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht. Na haar werk als fysiotherapeut voerde ze promotieonderzoek uit bij de afdeling Huisartsgeneeskunde van het Erasmus MC, bij mensen met arm, nek, en/of schouderklachten in de eerstelijn naar voorspellende factoren voor het beloop en de behandeling van deze klachten. Daarna werkte ze op de afdeling richtlijnontwikkeling bij het Nederlands Huisartsen Genootschap.

Vanuit Kenniscentrum Zoginnovatie was ze als projectleider betrokken bij de ontwikkeling van de multidisciplinaire richtlijn aspecifieke arm, nek en/of schouderklachten. Hierbij publiceerde ze over het vroegtijdig herkennen van subgroepen met een gunstig of minder gunstig beloop bij deze klachten.

Momenteel werkt Anita Feleus binnen het lectoraat Bewegen naar Gezondheid. Samen met partners in de regio uit de eerstelijnszorg en uit welzijn doet ze onderzoek naar de meerwaarde van Bewegen naar Beter, een aanpak om mensen met Diabetes Mellitus, en mensen met een (verhoogd risico op) hart-en vaatziekten in beweging te krijgen en te houden. Daarnaast inventariseert ze ervaringen van fysiotherapeuten ten aanzien van hun coachende rol.

Bevorderen van zelfmanagementondersteuning van mensen met artrose aan heup of knie

Voor een nieuw onderzoek zoeken wij per praktijk maximaal twee begeleidingstrajecten per fysiotherapeut waarvan informatie verzameld mag worden voor het bevorderen van zelfmanagementondersteuning van mensen met artrose aan heup of knie. Ook zoeken wij deelnemers voor een expertmeeting. Wilt u zich aanmelden, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op via de gegevens hiernaast.

Minors

Betrokken bij de volgende minors

Project(en)

Van Dr. Anita Feleus

Publicatie(s)

Van Dr. Anita Feleus
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen