Menu English

Openbare les Maarten Schmitt

Bewegen naar gezondheid: 'het kan, het moet en het heeft effect'

Tijdens zijn openbare les 'Bewegen naar gezondheid: 'het kan, het moet en het heeft effect' op 28 september schetst Maarten Schmitt de verschillende kanten van gezond en ongezond beweeggedrag en van belemmeringen bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten.

Het is vanzelfsprekend en iedereen weet het: onvoldoende bewegen kan de gezondheid schaden. Vele organisaties proberen mensen aan het bewegen te krijgen, maar we komen niet in beweging of we houden het niet vol om voldoende te blijven bewegen. Dat heeft gevolgen voor de volksgezondheid, het overlijdensrisico neemt toe en de zorgkosten stijgen.

Met zijn lectoraat Bewegen naar Gezondheid gaat Maarten Schmitt wetenschappelijke inzichten omzetten in bruikbare, acceptabele en aantrekkelijke beweegprogramma's. Daarnaast wil hij de bewegingskwaliteit van mensen met een chronische aandoening verbeteren. 

Het lectoraat valt onder de onderzoekslijn Evidence-Based Care van Kenniscentrum Zorginnovatie.

Bekijk ook het interview van Ruud Vermaase met Maarten Schmitt in aanloop naar zijn openbare les

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen