Menu English

Dr. Marieke Groot

Lector Persoonsgerichte (Palliatieve) Zorg

Marieke Groot begon haar werkzame leven als inservice-A verpleegkundige en studeerde Gezondheidswetenschappen. Sinds maart 2019 is zij lector Persoonsgerichte (Palliatieve) Zorg bij Kenniscentrum Zorginnovatie. Ze gaat zich vooral richten op het vakgebied van de persoonsgerichte zorg en wil met het lectoraat een bijdrage leveren aan zorg waarin mensen vooral als mens (en niet alleen als ziek(t)e) gezien worden in de fase van het leven waarin zorg, kwetsbaarheid en (soms) een levensbedreigende aandoening op de voorgrond staan.

Na de specialisatie oncologie en de Voortgezette Opleiding Verpleegkundig Specialist studeerde Marieke Groot Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht. Eind 2000 begon ze aan haar promotieproject binnen het eerste stimuleringsprogramma Palliatieve Zorg van het Radboudumc en in 2007 promoveerde ze op het proefschrift ‘Supporting patients and professionals in primary palliative care’ aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Aansluitend werd ze aangesteld als universitair docent bij het Expertisecentrum Pijn en Palliatieve Geneeskunde van het Radboudumc. Vanaf 2016 was Marieke werkzaam als hoofdopleider van de Master Verpleegkundig Specialist (MANP) bij Saxion Hogeschool Enschede. Sinds maart 2019 is Marieke lector ‘Persoonsgerichte (Palliatieve) Zorg’ bij Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam. Ze gaat zich vooral richten op het vakgebied van de palliatieve zorg. 

Overige werkzaamheden

Marieke is lid van het coordinatieteam van het consortium palliatieve zorg Zuidwest Nederland. Daarnaast is ze redactielid bij het tijdschrift KWALON en associate editor bij BMC palliative care. Marieke is ook lid van het local organising committee van het EAPC congres in 2023 welke gehouden gaat worden in Rotterdam. Ze is deelnemer aan het samenwerkingsverband van landelijke lectoren en hogeschoolonderzoekers palliatieve zorg. Haar nevenfunctie is directeur FiniVita/Leerhuizen Palliatieve Zorg.

 

Volg Marieke Groot

Op social media

Project(en)

Van Dr. Marieke Groot

Publicatie(s)

Van Dr. Marieke Groot
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen