Menu English

Jeanneke van der List

Jeanneke is sinds 1 mei 2020 betrokken bij het Lectoraat Persoonsgerichte (Palliatieve) Zorg. Hier gaat ze zich het komend jaar met Marieke Groot richten op de zorgethische aspecten welke van belang zijn voor verpleegkundigen tijdens hun opleiding en in hun verdere loopbaan.

Jeanneke is naast onderzoeker ook docent bij de HBO Verpleegkunde. Haar aandachtsvelden zijn: zorgethiek, kwetsbaarheid, ouderenzorg en geneeskunde. Ze maakt deel uit van de werkgroep Internationalisering met als aandachtsgebied ‘palliatieve zorg’ en onderhoudt contacten met zorginstellingen en opleidingsinstituten in Frankrijk (o.a. Montpellier en Lille). Ook is ze instellingsdocent bij Argos Zorggroep.

Jeanneke is sinds september 2020 betrokken bij de minor Wijkverpleegkundige in de Gezonde Wijk (VT) met als aandachtsgebied ‘palliatieve zorg’ en de minor Psychiatrie (VT) met als aandachtsgebied ‘zorgethiek'.

Achtergrond

Jeanneke is een verpleegkundige met een zeer brede werkervaring. Na de opleiding verpleegkunde heeft ze een specialisatie IC/CC afgerond waarna ze in Frankrijk en Duitsland is gaan werken. Ze heeft een tropencursus gevolgd (Bazel, Zwitserland) en een Gerontologiediploma behaald aan de universiteit in Straatsburg (Frankrijk). Haar werkervaring heeft zich, naast een ruime IC-ervaring, verder uitgebreid naar o.a. de ouderenzorg en de thuiszorg in verschillende regio’s in Nederland, Frankrijk en Duitsland. (zoals Baden-Baden, Strasbourg, de Elzas en de Franse Pyreneeën).

Terug in Nederland heeft ze de Master Advanced Nursing Practice (HR) afgerond en de opleiding Ethiek in de zorgsector gevolgd (Nijmegen). Sinds 2008 werkt ze bij Argos Zorggroep. Ze maakt hier sinds 2010 deel uit als verpleegkundig specialist van de behandeldienst en is medeoprichter van de Commissie Ethiek.

Sinds 2018 combineert ze de functie van verpleegkundig specialist met docentschap bij de opleiding HBO-verpleegkunde. Sinds 1 mei 2020 heeft ze de overstap gemaakt naar Hogeschool Rotterdam en combineert ze de functie van kerndocent verpleegkunde met onderzoeker bij Kenniscentrum Zorginnovatie.

Ze blijft hiernaast lid van de commissie Ethiek en de werkgroep Palliatieve Zorg bij Argos Zorggroep om op die manier nauw betrokken te blijven bij de praktijk. Verder is ze lid van de casuïstiekgroep van het Regionaal Netwerk Palliatieve Zorg Nieuwe Waterweg Noord

Volg Jeanneke van der List

op social media

 LinkedIn

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen