Menu English

Verbinding met het onderwijs

Verbinding tussen onderwijs en praktijkgericht onderzoek

Kenniscentrum Zorginnovatie ontwikkelt met een aantal opleidingen in interactie met de beroepspraktijk een gezamenlijke visie op de toekomst en uitdagingen van het betreffende werkveld en de betekenis daarvan voor huidige en toekomstige professionals.

Praktijkgericht onderzoek is voor Hogeschool Rotterdam belangrijk om het geambieerde eindniveau van het bacheloronderwijs te realiseren. De verbinding tussen onderwijs en praktijkgericht onderzoek krijgt vorm in de samenwerking tussen opleidingen en kenniscentra.

           

Samenwerking Kenniscentrum Zorginnovatie en onderwijs

Kenniscentrum Zorginnovatie is binnen Hogeschool Rotterdam sterk verbonden met het Instituut voor Gezondheidszorg, die bachelor- en masteropleidingen in de gezondheidszorg verzorgt. Het kenniscentrum draagt bij aan de kwaliteit van het onderwijs door resultaten uit onderzoek te vertalen naar deze opleidingen. Zo sluit de afgestudeerde student van deze opleidingen zoveel mogelijk aan bij de praktijkbehoefte van de Rotterdamse zorginstellingen.

Het kenniscentrum draagt ook opdrachten aan die onderwijs en onderzoek met elkaar verbinden. Via praktijkopdrachten (proeftuinen, minoren, afstuderen) kunnen studenten een rechtstreekse bijdrage leveren aan een onderzoeksproject. Het kenniscentrum begeleidt deze studenten en is betrokken bij de organisatie van Minor+, waarin een team van ambitieuze studenten, docenten en onderzoekers ieder vanuit het eigen vak samenwerkt aan een gezamenlijke opdracht.

Ook studenten van andere opleidingen van de hogeschool, zoals Werktuigbouwkunde, Communication and Multimedia Design, Bouwkunde, Logistiek en Economie, financiële opleidingen en sociale opleidingen leveren zinvolle bijdragen aan projecten van Kenniscentrum Zorginnovatie. Tevens dragen wij ook hier weer bij aan de kwaliteit van het onderwijs.

Minors

De lectoren van Kenniscentrum Zorginnovatie leveren structureel bijdragen aan het onderwijs en de onderwijsontwikkeling in hbo- en masteropleidingen van Hogeschool Rotterdam. Zo brengt het kenniscentrum haar kennis bijvoorbeeld over naar de studenten die een minor bij de hogeschool volgen. Diverse minors zijn (mede)ontwikkeld door de medewerkers van Kenniscentrum Zorginnovatie.

Een minor is een samenhangend geheel van onderwijsonderdelen rond een thema dat aansluit bij de opleiding. Studenten mogen zelf hun minor kiezen en zich daarmee zich specialiseren of onderscheiden binnen hun opleiding. Daarom nodigen we partners in het werkveld van harte uit om vraagstukken en/of opdrachten met ons te (blijven) delen. 

Hieronder staan alle minors van Hogeschool Rotterdam waar lectoren en onderzoekers van het kenniscentrum aan meewerken.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen