Ga direct naar de content

Oncologie

Oncologieverpleegkundigen

Steeds meer mensen overleven kanker. Verpleegkundigen krijgen daardoor vaker te maken met kankerpatiënten in verschillende fasen van de ziekte. Hoe gaat u daar mee om? In deze minor maken de studenten kennis met de fundamentele aspecten van kanker, psychische aspecten en verpleegkundige zorg in de diagnostische-, behandel-, en palliatieve fase.

In de minor oncologie komen vele facetten van het verpleegkundig beroep aan de orde. Niet alleen leert de student ziektebeelden en over de behandeling van kanker, ook komt aan de orde wat de diagnose kanker met een mens doet. Hoe gaat u als verpleegkundige hiermee om? Hoe staat u er bijvoorbeeld tegenover wanneer een patiënt een dieet gaat volgen?

Gastdocenten uit de praktijk delen hun kennis en ervaring. Vanuit de oncologie praktijk krijgen de studenten een probleem voorgelegd dat zij met elkaar gaat onderzoeken. Deze minor is een verdiepende minor voor verpleegkunde studenten. Het theoretisch deel wordt met name verzorgd door de Zorgacademie Erasmus MC; het onderzoeksdeel wordt verzorgd door Hogeschool Rotterdam. Succesvol afronden van deze minor biedt vrijstelling voor onderdelen van de opleiding tot oncologieverpleegkundige van het Erasmus MC.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.