Menu English

Minor+ Beyond Borders

Reducing health inequalities

In deze minor werken studenten van andere vakgebieden en (internationale) opdrachtgevers samen aan vraagstukken die gericht zijn op het verminderen van gezondheidsverschillen in het binnen- en buitenland. De internationale context onderscheidt deze minor van andere minors.

Het eerste kwartaal bereiden zij met hun projectgroep een plan van aanpak voor. In dit plan verwerkt de student kennis en inzicht op het gebied van het verkleinen van gezondheidsverschillen. De student wordt geïnspireerd en uitgedaagd op verschillende gebieden:

  • kennis en inzicht op het gebied van het verkleinen van gezondheidsverschillen;
  • strategieën leren om het draagvlak en de betrokkenheid van de doelgroep te vergroten;
  • onderzoek naar financiële mogelijkheden;
  • op zoek naar samenwerkingspartners. Dit alles wordt verwerkt in een plan van aanpak.

Tutu juicht Rotterdamse studenten toe (studiejaar 2014-2015)

Studenten van de minor hebben in Zuid-Afrika gezondheidstrainingen gegeven in townships. Het leverde hen de aanmoediging op van niemand minder dan Desmond Tutu:

“I’m happy to see young people from The Netherlands share their energy with their peers in South-Africa.”

Desmond Tutu

Studenten logopedie Prisca en Kelly en ergotherapeuten Marlou en Moniek hebben inn Zuid-Afrika geholpen bij de Zuid-Afrikaanse Health Promoters, een non-profit organisatie die trainingen en informatie geeft over gezondheid en hygiëne. Belangrijkste ambassadeur van het programma is Desmond Tutu en dus werden de Rotterdamse studenten verrast met een persoonlijke videoboodschap van de aartsbisschop van Kaapstad die zich, net als Malala Yousafzai sinds kort, Nobelprijswinnaar van de Vrede mag noemen. Tutu kreeg die vredesprijs in 1984 en hij kreeg in 2009 van president Obama de al even prestigieuze Presidential Medal of Freedom.

Op de website van Profielen is te zien hoe Tutu zich in een videoboodschap richt tot Prisca, Kelly, Marlou en Moniek. 

“I believe that education is the key to unlocking the door that will eradicate poverty and that young people have the power to make it happen. God bless you.”

Desmond Tutu

De warmbloedige prelaat is verheugd dat de Nederlandse studenten hun kennis en kunde delen met hun Zuid-Afrikaanse leeftijdgenoten. Volgens Profielen hebben de studenten zich in de townships bezig gehouden met een meetinstrument, waarmee kan worden vastgesteld of de voorlichting van de Health Promoters ook daadwerkelijk een bijdrage heeft geleverd aan de gezondheid van de mensen in de townships.

Periode

1-9-2014 t/m 8-2-2015

Betrokken medewerkers

Vanuit Kenniscentrum Zorginnovatie
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen