Menu Zoeken English

Zorgtechnologie

Vraagstukken in de zorg oplossen

Er is een revolutie gaande in producten voor de zorg. Komende decennia is er – voor de gehele wereld - de gigantische uitdaging om de exploderende vraag naar zorg op te lossen. Technologie zal daarin cruciaal zijn. Centraal in de minor staat een ontwerpgericht onderzoek dat een probleem oplost met technologie.

Binnen de minor Zorgtechnologie werken zorg-, ICT-, ontwerp- en techniekstudenten samen aan slimme oplossingen voor de zorg. Denk bij technologie niet alleen aan super high-tech technologie zoals in een MRI scanner. Slimme low-tech oplossingen zoals een fietshulpmiddel voor een meisje met een handamputatie is ook zorgtechnologie.

In het projectteam werkt de student samen met studenten en professionals van allerlei disciplines uit de zorg en techniek. De opdrachtgever is een zorginstelling, ziekenhuis of zorgtechnologiebedrijf. De theorievakken flankeren het project. Waar mogelijk vindt de toetsing van de theorievakken plaats binnen het projectonderwerp, zodat het resultaat nuttig is voor het project van de studenten.

Betrokken medewerkers

Vanuit Kenniscentrum Zorginnovatie

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen