Menu English

Minor Zorgtechnologie

Vraagstukken in de zorg oplossen

Er is een revolutie gaande in producten voor de zorg. Komende decennia is er – voor de gehele wereld - de gigantische uitdaging om de exploderende vraag naar zorg op te lossen. Technologie zal daarin cruciaal zijn. Centraal in de minor staat een ontwerpgericht onderzoek dat een probleem oplost met technologie.

Binnen de minor Zorgtechnologie werken zorg-, ICT-, ontwerp- en techniekstudenten samen aan slimme oplossingen voor de zorg. Denk bij technologie niet alleen aan super high-tech technologie zoals in een MRI scanner. Slimme low-tech oplossingen zoals een fietshulpmiddel voor een meisje met een handamputatie is ook zorgtechnologie.

Bekijk hieronder de ervaringen van studenten die de Minor Zorgtechnologie hebben gevolgd:

 

In het projectteam werkt de student samen met studenten en professionals van allerlei disciplines uit de zorg en techniek. De opdrachtgever is een zorginstelling, ziekenhuis of zorgtechnologiebedrijf. De theorievakken flankeren het project. Waar mogelijk vindt de toetsing van de theorievakken plaats binnen het projectonderwerp, zodat het resultaat nuttig is voor het project van de studenten.

 Bekijk hieronder de tips en ervaringen van student Ergotherapie Scott Treurniet

Betrokken medewerkers

Vanuit Kenniscentrum Zorginnovatie
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen