Menu English

Dr. Onno Helder

Docent-onderzoeker

Onno Helder is onderzoeker bij Kenniscentrum Zorginnovatie en docent bij de opleiding Verpleegkunde van Hogeschool Rotterdam.

Onno Helder is senior zorgonderzoeker en initiator/ coördinator van Erasmus MC-Create4Care. Dit is sinds januari 2020 een zelfstandige afdeling in het Erasmus MC. Meer dan twaalf medewerkers werken hierbij samen van zowel het Erasmus MC als Hogeschool Rotterdam. Daarnaast is hij werkzaam bij het Instituut voor Gezondheidszorg (IVG) van Hogeschool Rotterdam, opleiding Verpleegkunde en Kenniscentrum Zorginnovatie. Onno heeft het twee jarige ZonMw fellowship leiderschapsprogramma: Leadership Mentoring in Nursing Research afgerond in 2019.

Zijn onderzoek richt zich op twee onderwerpen:

  • Zorgtechnologie voor het bevorderen van patiëntveiligheid en veiligheid voor medewerkers
  • Create4Care: we stimuleren de innovatiekracht van medewerkers, patiënten en studenten. Visie: Create4Care is de afdeling waar zorgprofessionals, patiënten en studenten innovatieve oplossingen ontwikkelen voor betere, veiligere en efficiëntere werkomstandigheden en patiëntenzorg. 

Dit onderzoek valt onder het lectoraat Linda Wauben. Onno Helder is de schakel tussen het Erasmus MC en Hogeschool Rotterdam als het gaat om het signaleren van problemen gerelateerd aan zorgtechnologie. Deze problemen worden vervolgens opgepakt door studenten van de minor Zorgtechnologie

Binnen IvG houdt Onno Helder zich bezig met het aanscherpen van het niveau van onderzoek op het hbo voor studenten en docenten. 

Minors

Betrokken bij de volgende minors

Project(en)

Van Dr. Onno Helder

Publicatie(s)

Van Dr. Onno Helder
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen