Menu English

Studenten-idee (couveusestoplicht) wordt getest in het Erasmus MC

23 juni 2020

Het couveusestoplicht, dat te vroeg geboren kinderen beschermt tegen ‘vieze handen’, maakt zijn entree in het Erasmus MC-Sophia voor een uitgebreide wetenschappelijk studie naar de effectiviteit ervan. Hoe een studenten-idee uitgroeide via een prototype naar een innovatief product.

Bij prematuur geboren kinderen is de naleving van het handhygiëne-protocol in de couveuse zeer belangrijk. Echter, blijkt uit onderzoek van Dr. Onno Helder dat de naleving ervan door de jaren heen niet altijd goed verloopt. Daarom hebben bij Create4Care studenten, docenten en ziekenhuismedewerkers daar wat op bedacht: het couveusestoplicht. Dit apparaat is een handdesinfectie feedbacksysteem dat naleving en effectiviteit van handhygiëne bij couveuses verbetert. Je krijgt automatisch de juiste hoeveelheid alcohol om je handen te desinfecteren en je volgt het instructiefilmpje om dit op de juiste manier te doen. Als je je handen goed hebt gedesinfecteerd, gaat het stoplicht op groen. 

Het couveusestoplicht wordt binnenkort in gebruik genomen in het Erasmus MC en getest. Na de resultaten van dit onderzoek wordt het couveusestoplicht mogelijk ook in gebruik genomen in andere ziekenhuizen.

Lees het originele artikel op AmazingErasmusMc.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen