Menu
  English

  Dr. ir. Helma Kaptein MBA

  Lector Implementatie Zorgtechnologie

  Helma Kaptein is sinds juli 2021 als lector verbonden aan Kenniscentrum Zorginnovatie. Naast haar werkzaamheden als lector is zij directeur van Science2Change.

  Na haar werk als post-doc bij de Universiteit Twente heeft Helma een aantal jaren in het buitenland gewerkt. Zo heeft ze in Hongkong onderzoek en onderwijs gegeven aan de Hong Kong University of Science en Technology.

  Een van die projecten resulteerde in het opzetten van een spin-out, welke zij een aantal jaren heeft geleid. Nadat dit bedrijf naar Berlijn verhuisde, heeft Helma de overstap gemaakt naar de University of the West of England in Bristol, waar zij haar Technology Transfer werkzaamheden startte. Na dit vijf jaar in Engeland te hebben uitgevoerd, heeft Helma haar kennis ingezet in het ontwikkelen van het Technology Transfer Office bij het Nederlands Kanker Instituut.

  Vanuit hier maakte ze de overstap naar de agribusiness multinational Syngenta, waar ze in de eerste jaren Licensing Manager was, gevolgd door Project Manager R&D in een groot change project. Voordat ze met al deze kennis haar eigen bedrijf opstartte, heeft ze gewerkt als directeur van het Centre of Expertise Genomics, genaamd Generade. Omdat ze graag met studenten, docenten en onderzoekers werkt aan praktijkvraagstukken met de praktijk heeft ze zich in 2021 verbonden aan Hogeschool Rotterdam als Lector Implementatie Zorgtechnologie.

  Promotieonderzoek

  Development of sampling and bioselective techniques for on line clinical biosensors

   Lees het proefschrift

  Volg Helma Kaptein

  Op social media

    LinkedIn

   

   

  Project(en)

  Van Dr. ir. Helma Kaptein MBA