Menu
  English

  Stefan Groot Nibbelink

  Hoofddocent Elektrotechniek

  Stefan Groot Nibbelink is werkzaam als hoofddocent bij de opleiding Elektrotechniek van het Instituut voor Engineering and Applied Sciences van Hogeschool Rotterdam en is als onderzoeker verbonden aan Kenniscentrum Zorginnovatie bij het lectoraat Technische Innovatie in de Zorg.

  Stefan Groot Nibbelink studeerde Natuurkunde aan de Universiteit Utrecht en is gepromoveerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam op onderzoek in de deeltjesfysica bij het NIKHEF. Vervolgens heeft hij meerdere postdocs doorlopen bij de Universiteit van Bonn (Duitsland), de Universiteit van Victoria (Canada) en de Universiteit van Minnesota (USA) en is daarna aangesteld geweest als assistent hoogleraar aan het Shanghai Institute of Advanced Studies (China). Hij is gehabiliteerd aan de Universiteit Heidelberg (Duitsland). Hij heeft daar, bij de Universiteit van Bielefeld (Duitsland) en bij de Ludwig-Maximiliaans-Universiteit van München (Duitsland) als universitair docent en hoogleraar onderwijs en onderzoek verzorgd op het gebied van de Theoretische Natuurkunde. Hij sinds 2016 verbonden aan Hogeschool Rotterdam. 

  Promotieonderzoek
  Op 14 november 2000 is Stefan Groot Nibbelink gepromoveerd op het onderwerp “Supersymmetric Non-Lineair Unification in Particle Physics” aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In dit proefschrijft heeft hij speciale modellen van elementaire deeltjes onderzocht waarbij hun koppelingen gelijk worden bij hoge energie of aan het begin van het universum tijdens de oerknal.

  Habilitatieonderzoek
  Op 9 juli 2008 is Stefan Groot Nibbelink aan de Universiteit Heidelberg gehabiliteerd. Zijn habilitatiewerk “Living at a Singularity” behandelt het gedrag van fundamentele strings (snaren) in extra opgerolde dimensies waarin zich bepaalde singulariteiten zouden kunnen bevinden. De bekende elementaire deeltjes kunnen dan als verschillende trillingen van deze strings opgevat worden.

  Project(en)

  Van Stefan Groot Nibbelink

  Publicatie(s)

  Van Stefan Groot Nibbelink