Menu English

Meer Taligheid

Logopedisch inhoudelijke aspecten van meertaligheid

Deze minor biedt een verdieping in de logopedische aspecten van meertaligheid. Denk aan onderzoeksmogelijkheden, diagnostiek en behandelmethodes.

Bijna iedereen beheerst verschillende talen. Naast hun moedertaal spreken de meeste mensen één of meerdere talen. Het beheersen van verschillende talen kan een positieve uitwerking hebben op het denken, de communicatie en het leggen van contacten, maar soms leidt meertaligheid ook tot verwarring, onbegrip en miscommunicatie. Als logopedist ben je expert in het onderzoeken, diagnosticeren en behandelen van communicatieproblemen. Stoornissen in de communicatie zijn per definitie complex, maar worden nog ingewikkelder wanneer de cliënt meerdere talen spreekt. Deze minor biedt verdieping in de logopedisch inhoudelijke aspecten van meertaligheid en zal tevens ingaan op communicatieve vaardigheden en attitudes die nodig zijn om multilinguale en multiculturele gesprekken te voeren.

Er wordt intensief samengewerkt met het Expertise Centrum voor Maatschappelijke Innovatie op Zuid en Kenniscentrum Talentontwikkeling. Onderzoeksvragen voor projecten worden in overleg met deze centra opgesteld.

Betrokken medewerkers

Vanuit Kenniscentrum Zorginnovatie
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen