Menu English

Minor+ Resilient Rotterdam

Rotterdam vernieuwen

Hoe kunnen studenten meewerken aan het vinden van oplossingen voor lastige vraagstukken waar Rotterdam mee worstelt, variërend van sociale ongelijkheid, wateroverlast, woonproblematiek, fileproblemen, werkloosheid, cyberhacken tot het verminderen van fijnstof in de stad?

Vraagstukken die, dat is zeker, veel dimensies hebben en inbreng van kennis uit verschillende hoeken essentieel is en die ook om een verrassende aanpak vragen. Rotterdam maakt onderdeel uit van een internationale groep van 100 steden, gefund door de Rockefeller Foundation, die resilient willen worden: veerkrachtig en toekomstbestendig. Rotterdam wil de beste zijn. Dit vraagt dus om die spannende en verrassende oplossingen. Maar het vraagt ook om mensen die zelf ook resilient zijn. Interdisciplinair werken is de basis, waarbij studenten soms ook een stap verder zullen moeten gaan om tot creatieve en innovatieve oplossingen te kunnen komen door zich ook kennis toe te eigenen uit andere vakgebieden. Samenwerken is een must, nieuwsgierigheid onvermijdelijk.

Betrokken medewerkers

Vanuit Kenniscentrum Zorginnovatie
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen