Ga direct naar de content

Dr. Pepijn Roelofs

Senior onderzoeker

Pepijn Roelofs werkt sinds 2006 bij Hogeschool Rotterdam, waar hij begon als onderzoeker/ docent bij het lectoraat Arbeid en Gezondheid Pepijn Roelofs heeft een achtergrond als (bedrijfs)fysiotherapeut en Arbeid- en Organisatiedeskundige (Gezondheidswetenschappen UM).

Zijn promotieonderzoek richtte zich op het geïndiceerd preventief voorkomen van lage rugklachten bij thuiszorgmedewerkers.

In het huidige onderzoek staat participatie, arbeid en gezondheid nog steeds centraal. Hij is copromotor van Marlies Wagener (arbeidsparticipatie met HIV), Stefanie van Opstal (schoolparticipatie van kinderen met HIV), Ellen Bakker en Jos Kox (preventie van uitval uit het beroep bij beginnende verpleegkundigen). Daarnaast is Pepijn Roelofs begeleider van Marjolijn Bal (participatie en zelfmanagement van jongeren met een chronische aandoening). Voor de Cochrane Collaboration maakt hij deel uit van de Cochrane Back Group.

In het onderwijs is hij coördinator en medeontwikkelaar van het Innovationlab Zorg Slimmer Beter (een Minor+), en nauw betrokken bij de minor Arbeid & Gezondheid. Voor de reguliere bachelor zet hij zich vooral in voor het afstuderen en, informatievaardigheden/ Evidence Based Practice bij de opleiding Fysiotherapie. 

Minors

Betrokken bij de volgende minors
  • Arbeid en Gezondheid

    Deelnemers ontwikkelen een visie op het adviseren over arbeidsgerelateerde onderwerpen op het niveau van de werknemer, de leidinggevende of de organisatie.

  • Minor+ Zorg Slimmer Beter

    De gezondheidszorg is een interessant en complex werk- en toepassingsgebied voor veel verschillende professionals en bedrijven. Allereerst wordt aan de zorgprofessionals en de zorgorganisaties zelf gedacht.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.