Menu English

Dr. Pepijn Roelofs

Senior onderzoeker

Pepijn Roelofs werkt sinds 2006 bij Hogeschool Rotterdam, waar hij begon als onderzoeker/ docent bij het lectoraat Arbeid en Gezondheid Pepijn Roelofs heeft een achtergrond als (bedrijfs)fysiotherapeut en Arbeid- en Organisatiedeskundige (Gezondheidswetenschappen UM).

Zijn promotieonderzoek richtte zich op het geïndiceerd preventief voorkomen van lage rugklachten bij thuiszorgmedewerkers.

In het huidige onderzoek staat participatie, arbeid en gezondheid nog steeds centraal. Hij is copromotor van Marlies Wagener (arbeidsparticipatie met HIV), Stefanie van Opstal (schoolparticipatie van kinderen met HIV), Ellen Bakker en Jos Kox (preventie van uitval uit het beroep bij beginnende verpleegkundigen). Daarnaast is Pepijn Roelofs begeleider van Marjolijn Bal (participatie en zelfmanagement van jongeren met een chronische aandoening). Voor de Cochrane Collaboration maakt hij deel uit van de Cochrane Back Group.

In het onderwijs is hij coördinator en medeontwikkelaar van het Innovationlab Zorg Slimmer Beter (een Minor+), en nauw betrokken bij de minor Arbeid & Gezondheid. Voor de reguliere bachelor zet hij zich vooral in voor het afstuderen en, informatievaardigheden/ Evidence Based Practice bij de opleiding Fysiotherapie. 

Minors

Betrokken bij de volgende minors

Project(en)

Van Dr. Pepijn Roelofs

Publicatie(s)

Van Dr. Pepijn Roelofs
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen