Menu English

Dr. Jos Kox

Senior onderzoeker

Jos Kox werd opgeleid tot A-, B- en Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige. Daarnaast heeft Jos de opleiding Community Health Officer afgerond aan Hogeschool Leiden. Hij werkte enkele jaren voor het Nederlandse en Internationale Rode Kruis in oorlogs- en conflictgebieden. In 2001 heeft hij zijn Master of Community Health behaald aan de University of Liverpool. Hij werkt sinds 2003 als docent bij de opleiding hbo-Verpleegkunde aan Hogeschool Rotterdam.

SPRiNG sterk gestart in de zorg

Jos heeft heeft zijn promotieonderzoek gedaan onder de titel ‘SPRiNG sterk gestart voor de zorg’ bij het SPRiNG project. Het promotieonderzoek richtte zich op het meten en monitoren van de belangrijkste determinanten van uitval door fysieke arbeidsbelasting van studenten hbo-Verpleegkunde tijdens hun stage / opleiding en als beginnend verpleegkundige in het eerste jaar van hun loopbaan, zodat er gericht preventieve interventies ingezet kunnen worden en de nadruk vanuit de opleiding wordt gelegd op een gezonde werkstijl, in plaats van het later afleren van ongezond werkgedrag. Tevens is er onderzocht wat de effecten van deze interventies zijn.

De centrale onderzoeksvraag van het promotieonderzoek was: Hoe kunnen we een wetenschappelijk en praktisch onderbouwd instrumentarium ontwikkelen voor het signaleren van risicofactoren, (eerste tekenen van) gezondheidsproblemen, productiviteitsverlies en uitval bij stagiaires en beginnende verpleegkundigen? En wat is de effectiviteit van haalbare interventies bij deze determinanten?

Lees het proefschrift van Jos Kox

Project(en)

Van Dr. Jos Kox

Publicatie(s)

Van Dr. Jos Kox
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen