Menu English

Stefanie van Opstal MSc

Promovenda Participeren met hiv

Stefanie van Opstal is in 2007 afgestudeerd als ergotherapeut aan Hogeschool Rotterdam. Daarna volgde zij de pre-master en masteropleiding in Medische Antropologie en Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2010 werkt zij als docent voor de opleiding Ergotherapie bij Hogeschool Rotterdam. Daarnaast is zij vanaf 2011 ook als junior onderzoeker gestart bij Kenniscentrum Zorginnovatie.

Promotieonderzoek

In september 2013 is haar promotievoucher ingegaan voor een onderzoek dat zich richt op de participatie van mensen met hiv in Nederland. Zij kijkt zowel naar de schoolparticipatie van kinderen, de overgang van school naar arbeid bij jongeren, als naar de arbeidsparticipatie van volwassenen met hiv. Haar onderzoek richt zich voornamelijk op de problemen die mensen met hiv tegen komen op het gebied van participatie en de factoren die daarbij een rol spelen. Voor dit onderzoek zal intensief worden samengewerkt met het Erasmus MC en het Sophia Kinderziekenhuis. Er zal kwalitatief onderzoek plaatsvinden bij kinderen, ouders, leerkrachten, jongeren met hiv en volwassenen.

Minors

Betrokken bij de volgende minors

Project(en)

Van Stefanie van Opstal MSc

Publicatie(s)

Van Stefanie van Opstal MSc
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen