Menu English

Ik ben LHBTI'er

Hogeschool Rotterdam heeft een actief LHBTI+ netwerk, HR Pride! Samen vieren we onze diversiteit en leren we meer over belangrijke LHBTI+ thema’s. Wij bieden coaching én een netwerk van waaruit we activiteiten organiseren.

Op Hogeschool Rotterdam vieren we diversiteit. Maar soms is het leven als LHBTI+’er ook lastig. Twijfel je over je gender of geaardheid? Vind je het moeilijk om mensen in je omgeving erover te vertellen (coming out)? Krijg je vervelende reacties in je (leer)omgeving? Of spelen religie, achtergrond of afkomst een rol in de acceptatie van je geaardheid of genderidentiteit?

Veilige leeromgeving

Je staat niet alleen. Bij de studentenwelzijnsadviseurs kan je terecht als je je verhaal kwijt wilt of samen met iemand wilt nadenken over hoe je een prettige, veilige studie-omgeving kan creëren. Je kunt persoonlijke begeleiding krijgen, bijvoorbeeld door een peercoach, een student met vergelijkbare ervaring als jij. Samen kijken jullie waar je behoefte aan hebt en wat jij nodig hebt om jezelf te kunnen zijn. Ons peercoachteam tref je ook op de borrels, als je eens laagdrempelig wilt kennismaken.

Activiteiten

We organiseren regelmatig events die misschien interessant zijn voor jou. Bij onze activiteiten ontmoet je studenten en medewerkers die zelf LHBTI’er zijn of HR Pride en de LHBTI+ community een warm hart toedragen. Ook zijn de LHBTI+peercoaches van Studentenwelzijn bij de events aanwezig.

Er worden lezingen en gespreksavonden georganiseerd waar je meer kan leren over LHBTI+ onderwerpen of ervaringen kan delen. Ook organiseren we in september met andere onderwijsinstellingen een conferentie tijdens de Rotterdam Pride en staan we stil bij belangrijke dagen voor de LHBTI+community als Coming Out Day (11 okt), IDAHOT (17 mei) en Paarse Vrijdag ( 9 oktober 2022).

LHBTI+ Netwerk ‘HR Pride’

Wil je op de hoogte blijven of meedenken over onze activiteiten? Meld je dan aan voor de maillijst van het HR Pride netwerk. Ook zoeken we geregeld nieuwe peercoaches of kernteamleden. We zijn een diverse, creatieve groep die zich graag inzet voor een studeer- en werkomgeving waarin ieders gender en geaardheid geaccepteerd wordt.

Meld je aan

Studentenverhalen

Studentenverhalen van het studentenplatform INCLUDED Included home - Hogeschool Rotterdam

Linkjes voor meer informatie

Spreekt dit je aan? Wil je in contact komen met een peercoach, meedenken over activiteiten of gewoon eens je verhaal kwijt? Neem contact op met Leonie van Staveren. Zij helpt je dan verder. 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen