Menu English

Studeren in het buitenland

Lijkt het je leuk om tijdens je studie voor een korte of langere periode naar het buitenland te gaan? Dan heb je bij Hogeschool Rotterdam de mogelijkheid om je ambities waar te maken. Bij de meeste opleidingen kun je stage lopen in het buitenland of deelnemen aan een uitwisselingsproject. Bij een aantal opleidingen is studeren of stage lopen in het buitenland zelfs een vast onderdeel binnen de opleiding.

Verschillende mogelijkheden

Een semester in het buitenland studeren

Veel opleidingen bieden de mogelijkheid om op uitwisseling te gaan en een semester in het buitenland te studeren aan een partneruniversiteit. De Hogeschool Rotterdam heeft een groot netwerk met partneruniversiteiten wereldwijd. Samen met je opleiding bekijk je welke mogelijkheden er zijn en wordt er gezocht naar een geschikte partneruniversiteit.

Volledige studie in het buitenland

Sommige opleidingen bieden studiereizen of korte projecten aan waarbij je voor een korte periode naar het buitenland kunt gaan. Vanuit de opleiding Facility Management wordt er bijvoorbeeld jaarlijks een studiereis georganiseerd naar Londen. 

Studeren in het buitenland betekent: studenten ontmoeten uit verschillende landen, een nieuwe taal en cultuur leren en een internationaal netwerk opbouwen.

Stage of afstudeerstage

Bij de meeste opleidingen heb je de mogelijkheid om ervoor te kiezen je stage in het buitenland te doen. Daarnaast kun je binnen een opleiding soms ook kiezen voor een afstudeerstage in het buitenland.

Studeer je al bij ons?

En wil jij naar het buitenland tijdens je studie?

Meer informatie over studeren en stage lopen in het buitenland vind je op HINT. Momenteel is deze informatie enkel beschikbaar in het Engels. De beschikbare informatie verwijst je naar het Engelse gedeelte van de HINT-site.

Naar HINT

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen