Menu Zoeken English

Studeren in het buitenland

Lijkt het je leuk om tijdens je studie voor een korte of langere periode naar het buitenland te gaan? Dan heb je bij Hogeschool Rotterdam de mogelijkheid om je ambities waar te maken. Bij de meeste opleidingen kun je stage lopen in het buitenland of deelnemen aan een uitwisselingsproject. Bij een aantal opleidingen is studeren of stage lopen in het buitenland zelfs een vast onderdeel binnen de opleiding.

Verschillende mogelijkheden

Een semester in het buitenland studeren

Veel opleidingen bieden de mogelijkheid om op uitwisseling te gaan en een semester in het buitenland te studeren aan een partneruniversiteit. De Hogeschool Rotterdam heeft een groot netwerk met partneruniversiteiten wereldwijd. Samen met je opleiding bekijk je welke mogelijkheden er zijn en wordt er gezocht naar een geschikte partneruniversiteit.

Volledige studie in het buitenland

Sommige opleidingen bieden studiereizen of korte projecten aan waarbij je voor een korte periode naar het buitenland kunt gaan. Vanuit de opleiding Facility Management wordt er bijvoorbeeld jaarlijks een studiereis georganiseerd naar Londen. 

Studeren in het buitenland betekent: studenten ontmoeten uit verschillende landen, een nieuwe taal en cultuur leren en een internationaal netwerk opbouwen.

Stage of afstudeerstage

Bij de meeste opleidingen heb je de mogelijkheid om ervoor te kiezen je stage in het buitenland te doen. Daarnaast kun je binnen een opleiding soms ook kiezen voor een afstudeerstage in het buitenland.

Hulp tijdens je voorbereiding

Vanuit je opleiding en het Centre of International Affairs krijg je hulp en voorlichting over de mogelijkheden voor een studie of stage in het buitenland. Vragen als: Aan welke eisen moet ik voldoen? Hoe moet ik mij aanmelden? Hoe kom ik in contact met buitenlandse universiteiten of een stagebedrijf? Kom ik in aanmerking voor een beurs? En wat moet ik verder nog regelen voor een verblijf in het buitenland?

Meer informatie

Wil je graag meer te weten komen over de mogelijkheden binnen een opleiding? Neem dan rechtstreeks contact op met de opleiding. Voor alle andere vragen kun je mailen naar Centre of International Affairs.

Mail ons

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen