Menu English

Studeren als statushouder

Voel je thuis bij je studie

Als nieuwkomer in Nederland kan het opbouwen van een nieuw bestaan onduidelijkheden met zich meebrengen. Ook als student kun je al snel verloren raken in de verschillende regels en procedures. Misschien heb je behoefte aan wat extra begeleiding? 

Begeleiding vóór en tijdens je studie

Hogeschool Rotterdam kan je ondersteunen bij persoonlijke begeleiding en coaching. Ook vluchtelingen die via het UAF studeren, kunnen hier terecht.

Statushouders die gaan beginnen aan een opleiding of al studeren bij de hogeschool kunnen een adviesgesprek aanvragen bij het adviespunt studerende statushouders. Hier ga je aan de slag met je hulpvraag en begeleiden we je naar een passende oplossing.

NT2 spreekstoel

Is Nederlands niet je thuistaal en wil je vrijblijvend oefenen met spreken? Of wil je je over je schroom om te spreken heen zetten? Kom dan naar de online bijeenkomst de Spreekstoel. Meld je aan door lid te worden van het Team Spreekstoel. Er zijn geen studiepunten aan verbonden. Je hebt wél de mogelijkheid om met andere studenten je gespreksvaardigheden te oefenen.

Ben je NT2'er en wil je oefenen met spreken?

Meld je aan bij het Team De Spreekstoel

Waar kunnen we je bij helpen?

  • Diplomawaardering
  • Hulp bij inschrijving en je studiekeuze
  • Aanmelding en toelatingsprocedure
  • Collegegeld
  • Taalondersteuning
  • Doorverwijzingen naar coaches binnen Hogeschool Rotterdam bijvoorbeeld een peercoach

Binnen Hogeschool Rotterdam is er ook een netwerk voor statushouders waar je terecht kan voor verschillende vragen, bijeenkomsten en trainingen.

Meer informatie of een adviesgesprek aanvragen?

Mail ons

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen