Menu English

Peercoach

Ben je op zoek naar een medestudent die kan helpen met plannen? Of ben je op zoek naar een medestudent die net als jij studeert met een functiebeperking of die ook mantelzorger is? Een peercoach is altijd bereid om jou te helpen.

Peercoaching op thema

De peercoaches van de afdeling Studentenwelzijn zijn ervaringsdeskundigen en bieden specifieke ondersteuning op een bepaald thema. Deze peercoaches volgen dus niet perse dezelfde opleiding als jij, maar zijn bijvoorbeeld net als jij studerende ouder, of identificeren zich ook als LHBTI+'er. Ze kunnen je daarom op een laagdrempelige manier ondersteunen, om zo jouw studiesucces te vergroten. 

Wat betreft deze thema's kun je denken aan Caribische peercoaches, LHBTI+-peercoaches, peercoaches met een functiebeperking, vluchtelingpeercoaches, mantelzorgpeercoaches en peercoaches die studeren als ouder. 

Vacature peercoach

Wij zijn op zoek naar ouderejaarsstudenten die als peercoach medestudenten willen helpen! Onze peercoaches zijn ervaringsdeskundigen die vanuit hun eigen ervaring andere studenten op weg kunnen helpen. Samen met studentendecanen en studentenwelzijnsadviseurs helpen zij studenten om hun studie goed en gezond door te komen. 

Als peercoach ben je een aanspreekpunt voor medestudenten. Jouw voornaamste taak is een student te begeleiden om het beste uit zijn/haar studie te halen. Je coacht studenten zowel individueel als in een groep. Je luistert goed naar wat zij nodig hebben en je kunt deze signalen creatief omzetten in voorlichtingen, bijeenkomsten of workshops. Naast het (mede) ontwikkelen van deze activiteiten, geef je ook voorlichting aan studenten en docenten. Een keer per maand doe je mee aan een intervisiebijeenkomst.

Wij bieden jou een leerzame en uitdagende baan, waarmee je jezelf verder kunt ontwikkelen en anderen leert coachen. Je werkzaamheden zijn op basis van een contract voor 2 uur per week.

Enthousiast? Bekijk de volledige vacature en reageer!

Vacature peercoach .pdf

Contact

Spreekt dit je aan? Wil je in contact komen met een peercoach of wil je eerst meer informatie? Mail dan naar studentenwelzijn@hr.nl

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen