Menu English

Decaan

Speelt er iets in je leven wat invloed heeft op je studie? Of gaat het niet zo lekker met jou of met je studie? Ga dan langs bij een decaan, die denkt met je mee. Samen kijken jullie hoe je zo goed mogelijk kunt studeren.

Wanneer ga je langs bij een decaan?

Ga altijd langs bij een decaan als je studievertraging zou kunnen oplopen door persoonlijke omstandigheden. Die omstandigheden kunnen van alles zijn: je bent bijvoorbeeld langdurig ziek, iemand in je familie overlijdt, je bent studerende ouder, je studeert met AD(H)D of een andere functiebeperking of je hebt schulden. Ook als je topsporter bent en een aangepast studieprogramma nodig hebt, is het handig om langs een decaan te gaan.

Je kunt daarnaast bij de decaan terecht voor advies over o.a. studiefinanciering, een klachtenprocedure of financiële regelingen.

Waarom zou ik naar een decaan gaan?

Allereerst kan het fijn zijn om je hart te luchten over je persoonlijke situatie: de decaan luistert naar je verhaal en gaat er vertrouwelijk mee om. Wat je aan de decaan vertelt wordt niet gedeeld met de opleiding, tenzij dit in jouw belang is (en jij er toestemming voor geeft).

De decaan denkt daarnaast met je mee over oplossingen en kan voorzieningen voor je adviseren bij de opleiding als dat nodig is. Je kunt hierbij denken aan extra tentamentijd bij een functiebeperking, een tijdelijke versoepeling van deadlines of een aanpassing van je studieprogramma. Het is daarom belangrijk om op tijd langs te komen; alleen dan kan de opleiding rekening houden met jouw situatie.

Wanneer niet?

Als je een vraag hebt die specifiek over jouw opleiding gaat, zoals een vraag over tentamens, vrijstellingen, cijfers, docenten, een vak dat je lastig vindt... is je studieloopbaancoach (SLC) altijd je eerste aanspreekpunt. Mocht het nodig zijn kan je SLC je altijd doorverwijzen naar een decaan.

Keuzevakken decanaat

De aanmelding voor een aantal keuzevakken loopt via je decaan (en dus niet via Osiris). Wil je één van deze keuzevakken volgen? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek. De decaan beoordeelt dan of het keuzevak jou zou kunnen helpen.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen