Menu
  English

  Faalangstreductietraining

   

   


  Vakinhoud

  Word je bij je studie gehinderd door faalangst, bijvoorbeeld bij presentaties of tentamens? En ben je op zoek naar handvatten om hier beter mee om te gaan? Volg dan het keuzevak Faalangstreductietraining en ga aan de slag met praktische oefeningen en thuisopdrachten
  Tijdens de training krijgt je meer inzicht in het fenomeen faalangst: welke soorten faalangst zijn er, hoe ontstaat het, hoe herken je het en wat zijn mogelijke oplossingen?

  Wat weet en kun je na de cursus?

  • Je hebt meer theoretische achtergrond van en kennis over faalangst.
  • Je bent je bewust van jouw negatieve gedachten en kent het RET-stappenplan als een mogelijke oplossing om met deze gedachten om te gaan.
  • Je bent je beter bewust van het belang van het geven en ontvangen van complimenten.
  • Je kent meerdere ontspanningsoefeningen die je kunt inzetten tijdens momenten van faalangst.
  • Je bent je beter bewust van je eigen kwaliteiten en wat je valkuilen zijn.
  • Je weet meer over de achtergrond van uitstelgedrag.
  • Je weet hoe je een goede (realistische/ haalbare) planning kunt maken.

  Toetsing

  De cursus kent een 100% aanwezigheidsplicht. Bij 1 gemiste les moet je een vervangende opdracht maken. De eerste en laatste les mag je niet missen. Tijdens de cursus maak je oefeningen uit het boek en schrijf je een eindverslag. De cursus valt onder de keuzevakruimte en is 2 ECTS waard.

  Praktisch

  Tijdens de training werken we met een reader. Deze wordt vooraf digitaal opgestuurd en neem je uitgeprint mee naar de eerste bijeenkomst. Ook werken we met het boek 'Overwin je faalangst met de R.E.T. methode'. Dit boek hoef je niet zelf aan te schaffen  

  Aanmelden

  Om je aan te melden voer je eerst een intakegesprek met een decaanDe decaan checkt of je daadwerkelijk last hebt van faalangst of dat er sprake is van andere problematiek, zoals het hebben van defici├źnties of psychische klachten.