Menu English

Grip op je dip

Vakinhoud

Soms zit de studie, stage of privé tegen en merk je dat je steeds minder zin hebt om iets te doen. Je blijft langer in bed liggen, studeert minder en de studie lijdt daaronder. Om beter in je vel te komen en je studie gemakkelijker te maken, kan je meedoen met het keuzevak ‘Grip op je Dip’.
In het keuzevak leer je wat een dip is en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Je krijgt uitleg en gaat aan de slag met korte opdrachten om je stemming een boost te geven.

Voordat je aan de groep deelneemt is er nog een voorgesprek met de docent.

Let op! Dit keuzevak kan er niet voor zorgen dat jouw dip helemaal weg gaat. Het is een basistraining, bedoeld om je op weg te helpen.

Bij dit keuzevak is het ook belangrijk dat alles vertrouwelijk is: alles wat verteld wordt, blijft binnen de groep.

 

Doelen van cursus

In het keuzevak leer je wat een dip is en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Je krijgt uitleg en gaat aan de slag met korte opdrachten om je stemming een boost te geven.  

Toetsing

 1. Aanwezigheidsplicht: de eerste les geldt een aanwezigheidsplicht, wanneer je de eerste les er niet bent, kan je niet meer aansluiten. Bij 1 van de volgende lessen mag de student maximaal één bijeenkomst missen. Twee of meer bijeenkomsten gemist, betekent een niet behalen van het vak. Verder:
 2. Het uitvoeren van de thuisopdrachten.
 3. Het inleveren van de eindopdracht (reflectieopdracht en een plan voor jezelf).

Werkvormen

 • Uitleg over de theorie
 • opdrachten aan de hand van de reader
 • thuisopdrachten
 • filmpjes
 • oefeningen (plenair, kleine groepjes, duo’s of individueel)
 • ontspanningsoefeningen

Praktisch

Je bent van verdere deelname uitgesloten als je de eerste les, zonder bericht, afwezig bent. We gaan er dan vanuit dat je geen belangstelling meer hebt om deel te nemen aan de module. Je afwezigheid wordt echter wel meegenomen op jouw cijferlijst, daarop komt te staan: ND (Niet Deelgenomen).  

 

Aanmelden

Dit keuzevak is vrij inschrijfbaar. Je kunt je aanmelden via Osiris Student.
Maar vóór de definitieve inschrijving heb je een intakegesprek met je docent. Je docent bekijkt dan of jij baat kan hebben bij dit vak of dat een externe verwijzing beter passend is.
Het is een preventieve training om meer grip op je dip te krijgen, het is geen behandeling.  

Literatuur

 1. Reader/werkboek ‘Grip op je Dip’ van Indigo. De student krijgt deze bij de eerste bijeenkomst uitgedeeld.
 2. De jongen, de mol, de vos en het paard. Charlie Mackesy (128 pagina’s) EAN 9789026623844
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen