Menu English

Stoppen met je opleiding

Ben je van plan te stoppen met je opleiding? Misschien had je toch niet de juiste studie gekozen of twijfel je of het hbo wel bij jou past? Lees hier welke vervolgstappen je kunt zetten.

Verkeerde opleiding gekozen?

Wil je stoppen, omdat deze opleiding toch niet echt was wat je zocht? Kijk op onze pagina Studiekeuze of we je kunnen helpen bij het kiezen van je volgende opleiding.

Uitschrijven

Als je gedurende het studiejaar stopt met je opleiding en je wil je uitschrijven kan dat altijd. Je doet dit door een verzoek tot uitschrijving te doen in Studielink. Lees er meer over op de pagina Uitschrijven

Studiefinanciering

Je recht op studiefinanciering geldt alleen als je bent ingeschreven in het hoger onderwijs. Denk er dus aan dat je je studiefinanciering of lening zelf tijdig stopzet als je een verzoek tot uitschrijving doet. Je doet dit via Mijn DUO.

Ook moet je vanaf dat moment je ov stopzetten bij een ophaalautomaat. Dit gebeurt niet automatisch en je krijgt er ook geen bericht over van DUO. Houd dit dus zelf goed in de gaten, want bij het niet of te laat stopzetten krijg je een boete. Lees er meer over op de site van DUO.

Als je vóór 1 februari je studiefinanciering stopzet in het eerste jaar van je opleiding, hoef je je ov en je eventuele aanvullende beurs niet terug te betalen, indien je niet verder gaat met studeren in het hoger onderwijs. Meer informatie hierover vind je op deze pagina van DUO.

Heb je vragen? Neem contact op met je studentendecaan of plan een afspraak in.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen