Menu English

Studeren als topsporter

Want je bent student én topsporter

Hogeschool Rotterdam spant zich in om topsporters zo goed mogelijk te faciliteren zodat je het maximale uit je sport en je studie kunt halen. 

Wil je topsport combineren met je studie? Oriënteer je dan tijdig op een vervolgopleiding. Onderzoek in eerste instantie waar jouw ambities en talenten liggen en ga daarna kijken welke opleiding hierbij het beste aansluit. Informeer tijdig naar de haalbaarheid van de combinatie van jouw sportprogramma en de gekozen opleiding. Bekijk in onderstaande film welke stappen je moet nemen.

Dit is waar we je bij helpen

Hogeschool Rotterdam helpt je met het afstemmen van je lesprogramma op je trainings- en wedstrijdschema's. Denk hierbij aan:

  • flexibele roosters
  • uitbreiding van tentamendata
  • flexibele stageperiodes
  • collegemateriaal op Brightspace

Verplichtingen voor topsporters

Natuurlijk vragen we ook een extra inspanning van de topsporter. Je moet voor aanvang van elke studieperiode een sport- en studieplanning maken en overleggen met de studieloopbaancoach. Keuzevakken moet je, net als andere studenten gewoon volgen. Als dit door je sportverplichtingen niet mogelijk is, kun je de studiepunten op een andere manier behalen.

Aanvraag Topsportstatus

Om in aanmerking te komen voor de topsportregeling van Hogeschool Rotterdam bezit je een topsportstatus volgens NOC*NSF-norm (= A-status, B-status, High Potential-status, IT-status, NT-status of Beloftestatus).

Van belang is dat je als topsporter tenminste presteert op het hoogst landelijk niveau, deel uitmaakt van een regionale of nationale (jeugd)selectie en/of deelneemt aan wedstrijden/toernooien op internationaal niveau.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen