Menu English

Bijspijkeren

Extra kennis kan nooit kwaad

Je hebt het juiste diploma voor de opleiding van je keuze en je kunt zonder problemen met de opleiding starten. Toch kan het opdoen van extra kennis nooit kwaad.

In sommige gevallen is het slim om nog een extra vak te volgen, zodat je kennis beter aansluit bij de opleiding die je gaat volgen. Of je hebt wel de passende vakken gehad, maar je kennis is een beetje weggezakt, dan kun je ook cursussen volgen. Je komt er zo achter of je kennis voldoende is voor de opleiding die je wilt volgen.

Let op! Onderstaande informatie heeft betrekking op de bijspijkercursussen voor studiejaar 2023-2024. Daar kun je je niet meer voor aanmelden. Uiterlijk in november 2023 vind je op deze pagina de informatie voor studiejaar 2024-2025.

Vakken

Bijspijkeren is mogelijk als je een opleiding gaat volgen binnen de richtingen Techniek, Economie of Media & ICT.

  • Richting Techniek: Wiskunde B of Natuurkunde 
  • Richting Economie: Economie
  • Richting Media & ICT: Economie of Wiskunde B

Cursussen

Je kennis bijspijkeren doe je door een cursus te volgen. Als je je kennis wilt bijspijkeren door middel van zelfstudie, maak dan gebruik van de boeken en websites die vermeld worden in de literatuurlijst. De literatuur heb je ook nodig als je een voorbereidingscursus volgt.

Kosten

De kosten van een bijspijkercursus verschillen per vak. De cursussen gaan alleen door bij voldoende belangstelling.

Cursus Kosten
Economie € 95,00 (6 lessen van 100 minuten)
Natuurkunde
€ 190,00 (10 lessen van 100 minuten)
Wiskunde B € 190,00 (10 lessen van 100 minuten)
Zomercursus Natuurkunde € 230,00 (9 lessen van 180 minuten) 
Zomercursus Wiskunde B € 230,00 (9 lessen van 180 minuten)


Examen

Elke bijspijkercursus heeft een vaste examendatum. De kosten hiervoor zitten bij de prijs inbegrepen. Deelname aan het examen is echter niet verplicht. Je voldoet immers al aan de toelatingsvoorwaarden.

Data en tijden

De exacte data en tijden van de voorbereidingscursussen vind je op HINT (ons intranet). Nadat je aanmelding voor de opleiding is verwerkt ontvang je een link naar de Hintshop (onze webshop) op HINT. Je kunt daar de voorbereidingscursussen inkopen.

Aanmelden

  1. Meld je aan voor de opleiding van je keuze via Studielink.
  2. Nadat je je hebt aangemeld voor de opleiding via Studielink ontvang je binnen 2 weken de uitnodiging om je Hogeschoolaccount te activeren. Hiermee krijg je toegang tot het netwerk (intranet; Hint) van Hogeschool Rotterdam. Op Hint vind je een overzicht van de cursussen en bijbehorende data en tijden.
  3. Je koopt een cursus in via de Hintshop, onze digitale webshop. Je ontvangt een e-mail met betalingsinstructies op je account van Hogeschool Rotterdam. Betaal binnen een half uur, anders vervalt je keuze.
  4. De betaling wordt binnen vijf werkdagen verwerkt. Je ontvangt hiervan een bevestigingsmail. Mocht je deze e-mail niet ontvangen, neem dan contact met ons op.
  5. Elke cursus heeft een vaste examendatum; je kunt er echter zelf voor kiezen of je dat examen wilt maken of niet. Je bent immers al toelaatbaar tot je opleiding.

Voor vragen over bijspijkeren kun je contact opnemen met de afdeling Toelatingsexamens en Ondersteunend Onderwijs via toelatingsexamens@hr.nl of 010 - 794 6000.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen