Menu Zoeken English

Ik ben studerende ouder

Ben je zwanger, of een studerende ouder? Dan kun je met een ervaringsdeskundige peercoach of studentenwelzijnsadviseur bespreken hoe jij je studie kunt combineren met ouderschap.

Extra ondersteuning?

Op Hogeschool Rotterdam vind je als studerende ouder persoonlijke begeleiding en coaching bij de afdeling Studentenwelzijn. Hier krijg je informatie en advies over hoe jij je studie kunt combineren met het ouderschap. Je kunt hierbij denken aan één op één begeleiding, workshops speciaal voor studerende ouders en het volgen van het keuzevak ‘Studie combineren met kinderen’. Volg ons op Instagram @studerenouders.hr of check onze pagina om op de hoogte te blijven van onze workshops

 Zwanger?

Ben je zwanger dan adviseren wij je altijd om dit bij een decaan te melden. Als zwangerschap of bevalling leidt tot studievertraging dan is onder bepaalde voorwaarden financiële compensatie vanuit het profileringsfonds mogelijk. Maak een afspraak met een decaan om de voorwaarden te bespreken. 

Particulieren fondsen

Wellicht ontvang je geen studiefinanciering  of is het bedrag dat je van studiefinanciering ontvangt niet voldoende om je studie te bekostigen. Je kunt in dit geval een aanvraag in dienen met een aanbeveling van een decaan bij een particulier fonds. Onder het kopje handige links vind je meer informatie over een aantal van deze fondsen.

Kolfruimte

Er is in alle hogeschool gebouwen een kolfruimte. Vraag aan de receptie waar de kolfruimte is en meestal krijg je daar ook de sleutel.

Keuzevak

Volg een keuzevak dat voor jou interessant kan zijn, zoals Studie combineren met kinderen. Daarin komen verschillende onderwerpen aan bod zoals: rechten en plichten, plannen en organiseren, veerkracht, stress en mentale belasting.. Dit vak valt onder het reguliere keuzeonderwijs; je kunt je voor dit vak aanmelden via Osiris Student

Zelf aan de slag: Mirro

Vind je het prettiger om zelfstandig (en anoniem) aan aan je studie/ouderschap balans te werken? Dat kan ook. Ga aan de slag met de online workshop Werkende ouders van Mirro. 

Start de online workshop

Ben je als docent of decaan nieuwsgierig? Of wil je meer weten over wat wij doen? Suzanne Melfor helpt je dan verder.

Ben je een student en wil je meer informatie stuur dan een mail naar studentenwelzijn@hr.nl

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen