Menu English

Ik ben Caribisch student

Verhuizen vanuit de Cariben, starten met studeren, de overgang vanuit de middelbare school: je leven staat op z’n kop. Ver van familie en vrienden je eigen huishouden runnen en aan het academische taalniveau wennen, dat kan een enorme uitdaging zijn. Hogeschool Rotterdam helpt je alle ballen in de lucht te houden.

Thuisgevoel

Je kunt persoonlijke begeleiding en coaching krijgen bij de afdeling Studentenwelzijn. De Studentenwelzijnsadviseur koppelt je bijvoorbeeld aan een peercoach. Dat is een ervaringsdeskundige die je kan helpen je ook in Nederland thuis te voelen. We bieden begeleiding op onderwerpen als heimwee, wegwijs worden in het hbo, taalbarrieres en op studie gerelateerde onderwerpen als motivatie, plannen, taal en effectief studeren. Afhankelijk van je vraag kijken we waar je behoefte aan hebt. 

Keuzevak

Interessant voor jou is het keuzevak Studeren vanuit de Antillen en Aruba in Nederland. In dit vak komen zowel studievaardigheden als sociale en communicatieve vaardigheden aan bod. Zo ga je in op onderwerpen als: groepsdynamica, debatteren, projectmatig werken, presentatietechnieken en budgetteren. Dit vak valt onder het reguliere keuzeonderwijs; je kunt je voor dit vak aanmelden via Osiris Student

Activiteiten

Motivatie, Goalsetting & carrièreplanning

Bontardi beste studenten en young professionals, 

We willen jullie graag uitnodigen voor een GOALSETTING workshop in de Atrium in samenwerking met Stichting WeConnect

Op donderdag 16 februari om 18:00 zijn jullie uitgenodigd voor de GOALSETTING workshop gegeven door de Curaçaose Mindset-expert: Marixanne Martina.

Het doel van de workshop is jou als student/ young professional bewust te maken dat je een doel hebt gekozen en ondanks er misschien mindere momenten plaatsvinden, dat je je doel nog voor altijd achterna moet gaan. Het leven is geen constante stijgende lijn, wij als mens hebben de kracht en de tools om de mindere momenten om te buigen naar leerzame momenten.

De workshop is in het Atrium, Museumpark (MP.L00.502) Rotterdam. Startijd 18.00 uur. De workshop wordt georganiseerd door de Hogeschool Rotterdam en Stichting WeConnect. 

Wij zijn klaar om onze doelen achterna te gaan, jij ook?

Datum & Tijd:  donderdag 16 februari,  18:00 tot 20.30 uur
Locatie:              Museumpark
Lokaal:               Het Atrium, MP.L00.502

Aanmelden

Vacature peercoach

Wij zijn op zoek naar ouderejaarsstudenten die als peercoach medestudenten willen helpen! Onze peercoaches zijn ervaringsdeskundigen die vanuit hun eigen ervaring andere studenten op weg kunnen helpen. Samen met studentendecanen en studentenwelzijnsadviseurs helpen zij studenten om hun studie goed en gezond door te komen. 

Als peercoach ben je een aanspreekpunt voor medestudenten. Jouw voornaamste taak is een student te begeleiden om het beste uit zijn/haar studie te halen. Je coacht studenten zowel individueel als in een groep. Je luistert goed naar wat zij nodig hebben en je kunt deze signalen creatief omzetten in voorlichtingen, bijeenkomsten of workshops. Naast het (mede) ontwikkelen van deze activiteiten, geef je ook voorlichting aan studenten en docenten. Een keer per maand doe je mee aan een intervisiebijeenkomst.

Wij bieden jou een leerzame en uitdagende baan, waarmee je jezelf verder kunt ontwikkelen en anderen leert coachen. Je werkzaamheden zijn op basis van een contract voor 2 uur per week.

Enthousiast? Bekijk de volledige vacature en reageer!

Vacature peercoach .pdf

Hulp bij taal?

Wil je werken aan je Nederlands? Volg dan één van onze keuzevakken op het gebied van taal. Ook kun je terecht bij de Taalassistent van het Taalcentrum. Bijvoorbeeld als je hulp nodig hebt bij je spelling of bij de opbouw van je teksten. We kunnen je ook koppelen aan een peercoach die je kan helpen met taal en schrijven. 

Handige link

Wil je meer informatie over studeren in Nederland? Garreling Michel helpt je dan verder.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen