Menu Zoeken English

Ik ben Caribisch student

Verhuizen vanuit de Cariben, starten met studeren, de overgang vanuit de middelbare school: je leven staat op z’n kop. Ver van familie en vrienden je eigen huishouden runnen en aan het academische taalniveau wennen, dat kan een enorme uitdaging zijn. Hogeschool Rotterdam helpt je alle ballen in de lucht te houden.

Thuisgevoel

Je kunt persoonlijke begeleiding en coaching krijgen bij de afdeling Studentenwelzijn. De Studentenwelzijnsadviseur koppelt je bijvoorbeeld aan een peercoach. Dat is een ervaringsdeskundige die je kan helpen je ook in Nederland thuis te voelen. We bieden begeleiding op onderwerpen als heimwee, wegwijs worden in het hbo, taalbarrieres en op studie gerelateerde onderwerpen als motivatie, plannen, taal en effectief studeren. Afhankelijk van je vraag kijken we waar je behoefte aan hebt. 

Keuzevak

Interessant voor jou is het keuzevak Studeren vanuit de Antillen en Aruba in Nederland. In dit vak komen zowel studievaardigheden als sociale en communicatieve vaardigheden aan bod. Zo ga je in op onderwerpen als: groepsdynamica, debatteren, projectmatig werken, presentatietechnieken en budgetteren. Dit vak valt onder het reguliere keuzeonderwijs; je kunt je voor dit vak aanmelden via Osiris Student

Hulp bij taal?

Wil je werken aan je Nederlands? Volg dan één van onze keuzevakken op het gebied van taal. Ook kun je terecht bij de Taalassistent van het Taalcentrum. Bijvoorbeeld als je hulp nodig hebt bij je spelling of bij de opbouw van je teksten. We kunnen je ook koppelen aan een peercoach die je kan helpen met taal en schrijven. 

Handige link

Wil je meer informatie over studeren in Nederland? Garreling Michel helpt je dan verder.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen