Menu
  English

  Ik heb een functiebeperking

  Een functiebeperking: best een stomme term, want het kan je leven juist ook verrijken. Maar omdat het nu eenmaal de gangbare benaming is in het Nederlandse onderwijs gebruiken wij 'm ook. 3 op de 10 studenten heeft een functiebeperking, zoals dyslexie, AD(H)D of een chronische ziekte.

  Kijk hieronder voor alle informatie per functiebeperking. We hebben niet alle functiebeperkingen beschreven, maar we gaan graag met je in gesprek wat voor jou nodig is om goed te kunnen studeren. Dus staat jouw functiebeperking er niet bij? Bekijk dan hoe we je toch verder kunnen helpen

  Heb je vragen? Neem contact op met je studentendecaan of plan een afspraak in.

  Studietoeslag

  Kun jij niet bijverdienen vanwege je (medische) beperking? Dan kom je misschien wel in aanmerking voor extra studietoeslag. Kijk hier voor meer informatie. Woon je in Rotterdam? Kijk dan direct hier.

  Toegankelijkheid

  Alle locaties van Hogeschool Rotterdam hebben:

  • een lift om het gebouw te betreden en de verdiepingen te bezoeken;
  • speciale parkeerplekken;
  • aangepaste toiletten.

  Meld je bij binnenkomst bij de receptie, zodat je ze kunnen helpen in het geval van nood, zoals een evacuatie. Heb je specifieke aanpassingen nodig, bespreek ze dan met je decaan, om te kijken wat er mogelijk is op de locatie waar je leshebt. 

  Interessante links

  Wil je in contact komen met andere studenten met een functiebeperking? Paula van Galen helpt je dan verder.