Menu English

AD(H)D

Studeer je met AD(H)D? Dan is er een goede kans dat je moeite hebt met concentreren, structureren en plannen. Hogeschool Rotterdam biedt je ondersteuning als je dat nodig hebt.

Wat is het?

AD(H)D is een verzamelnaam voor een combinatie van gedragskenmerken, zoals impulsief gedrag, concentratieproblemen en rusteloosheid. Studenten met AD(H)D zijn vaak heel creatief, maar vinden het lastig om overzicht te krijgen. Klinkt dat bekend? Je huisarts helpt je erachter te komen of je AD(H)D hebt. Hij zal je doorverwijzen naar een psycholoog of GGZ-instelling. Hier kun je worden getest op AD(H)D. Bij een positief resultaat krijg je een verklaring met daarin je diagnose.

Heb je extra ondersteuning nodig?

Samen met je decaan bekijk je je situatie en het effect hiervan op je studievoortgang. Soms kun je met een paar tips en een plan van aanpak al uit de voeten, maar als het nodig is schrijft de decaan een advies aan je opleiding om voorzieningen af te spreken. Voorbeelden zijn extra tentamentijd, het versoepelen van een deadline of het aanpassen van je rooster.

Diagnose verklaring

Neem bij het eerste gesprek met je decaan een diagnose-verklaring mee van je (BIG geregistreerde) arts/specialist of begeleider. Dit document gebruikt je decaan alleen om je medische omstandigheid te verifiëren.

Financiële compensatie

Loop je studievertraging op in de eerste vier jaar dat je studeert in het hoger onderwijs? Mogelijk kom je in aanmerking voor een extra jaar studiefinanciering. De decaan gaat met je in gesprek of je daarvoor eventueel in aanmerking komt.

Lukt het studeren niet (meer) door je functiebeperking?

Kom dan ook langs de decaan. De decaan kan je helpen met de beslissing (tijdelijk) te stoppen met je studie, en kan onderzoeken of je in aanmerking komt voor een voorziening aangaande je studiefinanciering, zoals een verlenging van je prestatiebeurs of een kwijtschelding van (een deel van) je studieschuld.

Interessante links

Heb je vragen? Neem contact op met je studentendecaan of plan een afspraak in.