Menu English

Paul Rutten

Lector Creative Business

Paul Rutten is lector Creative Business bij het Kenniscentrum Creating 010. Hij werkt in het bijzonder binnen de onderzoeksthema’s Mapping Creative Rotterdam en Business Model Innovation in Creative Industries.

Rutten werkt op het breukvlak van creatieve industrie, digitalisering en innovatie. Veel van zijn studies hebben betrekking op de rol en betekenis van creatieve industrie en creatief talent voor samenleving en economie. Van daaruit is hij onder actief in de projecten Creatieve Industrie in Rotterdam en Creative Technologies Opleidingen in de Rotterdamse Economie. Ook is hij betrokken bij diverse projecten op het terrein van retailinnovatie.

Paul Rutten is sinds 2012 als lector verbonden aan Creating 010, vanaf 2015 tot en met 2019 als directeur. Voorheen was Rutten onder andere werkzaam aan de Universiteit Antwerpen (gastprofessor Creatieve Industrie en Innovatie), Universiteit Leiden (Hoogleraar Digitale Mediastudies), Hogeschool INHOLLAND (lector Media- en Entertainmentmanagement), Erasmus Universiteit (bijzonder Hoogleraar Culturele Industrie), TNO (senior onderzoeker en lid van het managementteam van TNO Strategie, Technologie en Beleid) en Radboud Universiteit (Universitair Docent Communicatiewetenschap).

Daarnaast is Rutten lid van de programmaraad van CLICKNL, het topconsortium voor Kennis en Innovatie van de Topsector Creatieve Industrie, lid van de stuurgroep van het Retail Innovation Platform, lid van de Raad van Toezicht van Haarlem Marketing en Lid van de Raad van het Advies van het Conservatorium Amsterdam. Voorts is hij eigenaar van Paul Rutten Onderzoek.

Project(en)

Van Paul Rutten

Publicatie(s)

Van Paul Rutten
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen