Menu
  English

  Paul Rutten

  Lector Creative Business

  Paul Rutten is lector Creative Business bij kenniscentrum Creating 010. Hij werkt in het bijzonder op het terrein van creatieve industrie, digitalisering en innovatie.

  Veel van zijn studies hebben betrekking op de rol en betekenis van creatieve industrie en creatief talent voor samenleving en economie. Hij is momenteel als onderzoeker verbonden aan innovatielabs en is projectleider van Quality of Life in Smart Urban Spaces, waarin Creating 010 samenwerkt met Waag en Fontys Hogeschool. Ook onderzoekt hij de rol en betekenis van alumni van de creatief technologen opleidingen, CMD en CMGT, voor de Rotterdamse economie.

  Paul Rutten is sinds 2012 als lector verbonden aan Creating 010, vanaf 2015 tot en met 2019 als directeur. Voorheen was Rutten onder andere werkzaam aan de Universiteit Antwerpen (gastprofessor Creatieve Industrie en Innovatie), Universiteit Leiden (Hoogleraar Digitale Mediastudies), Hogeschool INHOLLAND (lector Media- en Entertainmentmanagement), Erasmus Universiteit (bijzonder Hoogleraar Culturele Industrie), TNO (senior onderzoeker en lid van het managementteam van TNO Strategie, Technologie en Beleid) en Radboud Universiteit (Universitair Docent Communicatiewetenschap).

  Daarnaast is Rutten lid van de programmaraad van CLICKNL, het topconsortium voor Kennis en Innovatie van de Topsector Creatieve Industrie, lid van het lectorenplatform Duurzaam Stedelijk Toerisme en lid van de scientific committee van de Master Digital Entertainment Business van Luiss Business School in Amsterdam. Tenslotte is hij eigenaar van Paul Rutten Onderzoek.

  Actueel

  Laatste ontwikkelingen lectoraat

  Uitgelicht

  Onderzoek lectoraat Creative Business

  Project(en)

  Van Paul Rutten

  Publicatie(s)

  Van Paul Rutten