Menu English

Argumenten en impact bij een zinvolle afschakeling van analoge radio-etherdistributie via FM en AM

Publicatie van Kenniscentrum Creating 010
Sam Haas van Dorsser,de, P.W.M. Rutten, Tommy Vorst,van der, S. Maltha, Leonie Hermanussen, Reg Brennenraedts, Dirk Janssen, Rudi Bekkers | Rapport | Publicatiedatum: 15 november 2017
Dit onderzoek heeft als doel inzicht te verschaffen in de wijze en termijn van een mogelijke afschakeling van analoge radio-etherdistributie via AM en FM en aan te geven of alternatieve toepassingen voor de AM- en FM-band mogelijk zijn. Het onderzoek kent twee hoofd- en negen deelvragen. De hoofdvragen zijn: 1. Onder welke voorwaarden en met welke argumenten is afschakeling van analoge radio-etherdistributie in de FM-band (87,5-108 MHz) en AM-band (526,5-1606,5 kHz) in Ne-derland zinvol en kan deze worden gerealiseerd? 2. Mede afhankelijk van het antwoord op de eerste vraag: wat is een realistische termijn en aanpak voor een afschakeling van analoge radio-omroepdistributie in de AM en FM-band? Ter beantwoording van deze twee hoofdvragen zijn negen deelvragen geformuleerd, welke tevens worden beantwoord in deze rapportage. Onder afschakeling wordt in dit rapport ver-staan: het niet meer in gebruik zijn van omroepvergunningen voor analoge radio-etherdistributie in de FM- of AM-band. Hieronder komt allereerst de afschakeling van FM en daarna van AM aan bod. Reden daarvoor is dat de condities en effecten wezenlijk van elkaar verschillen.

Auteur(s) - verbonden aan Hogeschool Rotterdam

Betrokken bij deze publicatie
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen