Menu
  English

  Predictive Analysis

  Publicatiedatum: 01 januari 2014

  Predictive analysis, het domein rond het voorspellen –en beïnvloeden- van mogelijke toekomsten is de pioniersfase voorbij en doorgedrongen tot serieuze marktpartijen.

  Het van oudsher meer intuïtieve trendwatchen ontwikkelt zich met de komst van big data en user gerated content tot de belofte van een meer systematische aanpak: Predictive analysis. Het gaat daarbij om het reduceren van onzekerheid over mogelijke toekomsten met met behulp van data-analyse en visualisatie. De Rotterdamse community of Practice rond Predictive Analysis verkent de mogelijkheden rond het combineren van kennis uit trendonderzoek met systematische data-analyse. Zoek naar manieren om de toekomst in kaart beter te brengen. Zowel op inhoudelijke thema’s als in de methodiek.

  Systematisch

  De leergemeenschap verbindt de meer intuïtieve aanpak van de creatieve ziener met de mogelijkheden die de datatechnologie en -analyse bieden. Het is een speeltuin voor studenten en (docent) onderzoekers. Het is een plaats voor experiment en verkenning van mogelijke toekomsten. In de Community of Practice komen oude wijzen, marktpartijen, studenten en (docent)onderzoekers samen met relevante vraagstukken. In praktijkonderzoek wordt gewerkt aan het systematisch in kaart brengen van zwakke signalen voor veranderingen rond specifieke thema’s als Retail, Smart Cities en ontwikkelingen rond communicatie. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een door het kenniscentrum ontwikkeld instrument, dat een waardevolle schat voor -en startpunt- van trendonderzoek kan zijn. Breed inzetbaar bij vele opleidingen, instituten en vraagstukken binnen de Hogeschool. 

  Samenwerkingspartners

  User Advocate (Arie van Baarle), Klomp Producties (Rogier Klomp), RLVNT (Rens Plansoen), SpringCo (Gert Jan Hagen).