Menu English

‘We willen midden in de stad blijven, daar waar het gebeurt’

Wijnand van den Brink over huisvesting, ICT en strategisch HRM

Dit hoofdstuk gaat over de organisatie van Hogeschool Rotterdam in de meest brede zin van het woord: van huisvesting tot humanresourcebeleid en (digitale) veiligheid. De inhoud van het onlangs uitgebrachte Sociaal Jaarverslag 2018 van Hogeschool Rotterdam is in dit hoofdstuk opgenomen. Wijnand van den Brink, lid van het Collega van Bestuur van Hogeschool Rotterdam, opent dit hoofdstuk met een interview waarin hij duiding geeft aan belangrijke organisatieontwikkelingen in 2018. Omdat huisvesting in 2018 een prominent thema was voor Hogeschool Rotterdam, staat dat centraal in het interview.

Hogeschool Rotterdam wil qua huisvesting nóg beter aansluiten op de wensen van het onderwijs en de studenten. Daarom is er in 2018 een visie en plan ontwikkeld om toe te werken naar vier kernlocaties en zogenaamde satellieten. Bestuurslid Wijnand van den Brink geeft tekst en uitleg.

Met het sluiten van bouwdeel C van locatie Kralingse Zoom vanwege een gebrek aan brandveiligheid van de gevelplaten begon 2018 hectisch op het gebied van vastgoed. Bouwdeel C werd gesloten. Reden voor de hogeschool om het huisvestingdossier eens extra goed tegen het licht te houden. “Om eerlijk te zijn werd ik toen best nerveus”, zegt Wijnand van den Brink.

“De gehele portefeuille overziend werd duidelijk dat er bij meerdere gebouwen aanleiding was de komende jaren actie te ondernemen. Denk aan huurcontracten, renovatievraagstukken,

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen