Menu English

Hanneke Torij MSc

Lector Verloskunde en Geboortezorg

In 2013 werd Hanneke Torij Nederlands eerste lector Verloskunde en Geboortezorg. Zij was in 2006 grondlegger van het Kennis- en Onderzoekscentrum van de Verloskunde Academie Rotterdam. Het onderzoeksprogramma dat vanuit dit centrum is opgezet, werd in 2011 voortgezet in een Academische Werkplaats waaraan zij nu als lector verbonden is.

Hanneke Torij is verloskundige en haalde haar master Verloskunde aan Glasgow Caledonian University. Zij was in 2006 oprichter van het Kennis- en Onderzoekscentrum van de Verloskunde Academie Rotterdam*. Verder was ze was projectleider 'zwangerschapsfase' van het Rotterdamse programma Klaar voor een Kind en projectleider van een samenwerking rond vroege zwangerschapszorg met University of East London. Sinds 2013 is ze projectleider van het Regionaal Consortium Zwangerschap & Geboorte Zuidwest Nederland. Ze doet promotieonderzoek naar ontwikkelingen in het verloskundige beroep en de betekenis daarvan voor het werkveld en het onderwijs.

*De Verloskunde Academie Rotterdam is een samenwerkingsverband tussen Hogeschool Rotterdam en Erasmus MC voor verloskundig onderwijs en onderzoek en omvat: de bacheloropleiding verloskunde, de master physician assistent gericht op klinische verloskunde, bovengenoemde Academische Werkplaats en een bij- en nascholingsprogramma.

Volg Hanneke Torij

Op social media

Project(en)

Van Hanneke Torij MSc

Publicatie(s)

Van Hanneke Torij MSc
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen