Menu Zoeken English

Dr. Karin Neijenhuis

Lector Zorg voor Communicatie

Sinds 2003 is Karin Neijenhuis werkzaam als docent bij Hogeschool Rotterdam (opleiding Logopedie) en sinds 2012 verricht ze als hoofddocent Evidence-Based Care onderzoek naar evidence-based practice in de gezondheidszorg. In 2016 werd zij benoemd tot lector Zorg voor Communicatie. In deze functie geeft ze leiding aan onderzoek ter bevordering van de communicatieve toegankelijkheid ten behoeve van communicatief kwetsbare personen.

Vanuit Kenniscentrum Zorginnovatie verricht Karin als hoofddocent Evidence Based Care onderzoek naar evidence-based practice vaardigheden van studenten en professionals in de gezondheidszorg, in het bijzonder de logopedie.

Op landelijk niveau is Karin betrokken geweest bij het opstellen van een adviesrapport over eisen aan het afstuderen in het hbo en de rol van onderzoeksvaardigheden hierin (Beoordelen is mensenwerk, 2014). Samen met collega’s van Kenniscentrum Zorginnovatie heeft ze het boek ‘Zorgbasics; praktijkgericht onderzoek’ geschreven; een praktisch handboek voor studenten, docenten en professionals die praktijkgericht onderzoek in de gezondheidszorg verrichten. 

In 2016 werd zij benoemd tot lector Zorg voor Communicatie. Daarnaast is ze nog steeds verbonden als docent aan de opleiding logopedie, hiermee de verbinding met de logopedische praktijk versterkend. Ze maakt sinds de oprichting deel uit van de Wetenschapsraad van de beroepsvereniging van logopedisten, NVLF.

In 2019 verscheen het boek 'Respectvol communiceren met ouderen' waarin Karin samen met drie Vlaamse collega-logopedisten de belangrijke rol van de omgeving bij communicatief kwetsbare personen benadrukt. 

Volg Karin Neijenhuis

Op social media

Project(en)

Van Dr. Karin Neijenhuis

Publicatie(s)

Van Dr. Karin Neijenhuis

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen