Menu English

ZorgBasics Praktijkgericht onderzoek (2e herz. druk)

Publicatie van Kenniscentrum Zorginnovatie
H. Rosendal, C.H.Z. Kuiper, J.A.C. Verhoef, C.A.M. Neijenhuis, Connie M. Dekker-van Doorn | Boek | Publicatiedatum: 20 maart 2019
ZorgBasics Praktijkgericht onderzoek beschrijft de verschillende fasen en methoden van praktijkgericht onderzoek en behandelt aanpakken om kwalitatief en kwantitatief gegevens te verzamelen en te verwerken. Bevat praktijkvoorbeelden voor diverse doelgroepen: ergotherapeuten, fysiotherapeuten, logopedisten en verpleegkundigen. In het laatste hoofdstuk is er aandacht voor het schrijven van een verslag of artikel. (Aankomende) professionals leren op die manier goed onderbouwde antwoorden te geven op vragen uit de praktijk. Nieuw in deze tweede druk: meer aandacht voor het onderscheid tussen kwalitatief onderzoek en actieonderzoek, nieuw onderdeel over de toepassing van onderzoek en onderzoek doen, richtlijnen rondom AVG en de nieuwe gedragscode. Dit boek is geschikt voor Verpleegkunde en paramedische opleidingen zoals Ergotherapie, Logopedie en Medisch Hulpverlener.

Auteur(s) - verbonden aan Hogeschool Rotterdam

Betrokken bij deze publicatie
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen