Menu English

Dr. Joan Verhoef

Hoofddocent Evidence-Based Care

Sinds september 2012 is Joan Verhoef hoofddocent Evidence-based Care bij de opleiding Ergotherapie en Kenniscentrum Zorginnovatie. Zij is verantwoordelijk voor het afstudeeronderzoek binnen de opleiding Ergotherapie en begeleidt studenten bij hun afstudeeronderzoek. Samen met Mieke Cardol heeft zij bij de docenten ergotherapie kennisteams opgezet, waarin docenten hun onderzoekende houding en onderzoeksvaardigheden verder ontwikkelen.

Joan Verhoef is ergotherapeut en bewegingswetenschapper, en is in 2015 gepromoveerd op het proefschrift ‘Improving work participation of young adults with physical disabilities’. 

Zij heeft als ergotherapeut gewerkt in verpleeghuizen en in het Leids Universitair Medisch Centrum.

Sinds 1995 is zij werkzaam bij de opleiding Ergotherapie aan Hogeschool Rotterdam, waar zij functies van docent, onderwijscoördinator en docent/onderzoeker heeft vervuld. Vanaf de aanvraag en oprichting in 2000 is zij betrokken bij het lectoraat Arbeid en Gezondheid als onderzoeker.

Zij heeft vanaf 2001 onderwijs over evidence-based practice ontwikkeld en geïmplementeerd. Sinds 2004 maakt zij deel uit van de redactie van de boeken 'Evidence-based practice voor paramedici' en 'Evidence-based practice voor verpleegkundigen', waarvan in 2020 de 5e druk is gepubliceerd.

Ook is zij medeauteur van de ‘Zorgbasics praktijkgericht onderzoek’ (2015, 2019), samen met Chris Kuiper, Karin Neijenhuis, Connie Dekker van Doorn en Henk Rosendal.

Zij is lid van de adviesraad Onderzoek en Wetenschap van Ergotherapie Nederland.

Volg Joan Verhoef

op social media

Project(en)

Van Dr. Joan Verhoef

Publicatie(s)

Van Dr. Joan Verhoef
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen