Menu
    English

    Over de lector

    Dr. Karin Neijenhuis

    Karin Neijenhuis is logopedist en spraak-taalpatholoog. Ze deed praktijkervaring op bij de multidisciplinaire diagnostiek van spraak-taal- en gehoorproblemen op diverse audiologische centra. In 2003 promoveerde ze in Nijmegen op de ontwikkeling van een testbatterij om auditieve verwerking in kaart te brengen.

    Sinds 2003 is Karin Neijenhuis werkzaam als docent bij Hogeschool Rotterdam (opleiding Logopedie) en is ze verantwoordelijk voor de leerlijn onderzoeksend vermogen, waaronder evidence-based practice. Vanuit Kenniscentrum Zorginnovatie verricht ze als hoofddocent Evidence Based Care onderzoek naar evidence-based practice vaardigheden van studenten en professionals in de gezondheidszorg, in het bijzonder de logopedie.

    Op landelijk niveau is Karin betrokken geweest bij het opstellen van een adviesrapport over eisen aan het afstuderen in het hbo en de rol van onderzoeksvaardigheden hierin (Beoordelen is mensenwerk, 2014). Samen met collega’s van Kenniscentrum Zorginnovatie heeft ze het boek ‘Zorgbasics; praktijkgericht onderzoek’ geschreven; een praktisch handboek voor studenten, docenten en professionals die praktijkgericht onderzoek in de gezondheidszorg verrichten. 

    In 2016 werd zij benoemd tot lector Zorg voor Communicatie. Daarnaast is ze nog steeds verbonden als docent aan de opleiding logopedie, hiermee de verbinding met de logopedische praktijk versterkend. Ze maakt sinds de oprichting deel uit van de Wetenschapsraad van de beroepsvereniging van logopedisten, NVLF.

    In 2019 verscheen het boek 'Respectvol communiceren met ouderen' waarin Karin samen met drie Vlaamse collega-logopedisten de belangrijke rol van de omgeving bij communicatief kwetsbare personen benadrukt.