Menu English

Tevredenheid van alumni

De tevredenheid onder de HR-alumni over de door hen gevolgde opleiding wordt jaarlijks gemeten door de HBO-Monitor. De resultaten van de HBO-Monitor 2016 verschenen begin 2017.

De resultaten lieten zien dat het percentage afgestudeerden dat een jaar na hun afstuderen (zeer) tevreden was over hun opleiding, stabiel is gebleven. Van de alumni gaf 61procent aan dat zij tevreden tot zeer tevreden zijn over hun studie. Van de afgestudeerden gaf 69 procent aan dat zij weer voor dezelfde opleiding zouden kiezen.

Naast vragen over de gevolgde opleiding stelt de monitor ook vragen over intreden op de arbeidsmarkt. De aansluiting tussen opleiding en werk kreeg een gemiddeld cijfer van 6,9 en bleef daarmee gelijk aan het resultaat van de vorige monitor. Op de arbeidsmarktpositie van de alumni zijn veel factoren van invloed, zoals de economische situatie. Nadat de werkloosheid onder afgestudeerden in de periode 2010-2013 geleidelijk was gestegen tot 5,6 procent, zette in 2014 een daling in. Deze daling was nog sterker onder de afgestudeerden in collegejaar 2014-2015. Slechts 2,9 procent van deze alumni gaf aan werkloos te zijn.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen