Menu Zoeken English

Dr. Heleen van der Stege

Senior onderzoeker

Heleen van der Stege is in 1990 afgestudeerd als orthopedagoog aan de Rijksuniversiteit Leiden. Haar afstudeeronderzoek was gericht op de verschillen in lees-strategieën van kinderen met dyslexie. Na haar afstuderen heeft zij aan de Universiteit Utrecht gewerkt om dit onderzoek voort te zetten.

In 1991 is zij assistent in opleiding (AiO) geworden aan de Universiteit van Amsterdam om een promotieonderzoek te doen naar denkbeelden van ouders over de ontwikkeling van hun kind. Na haar promotie in 1997 heeft zij tien jaar gewerkt voor de Nederlandse Stichting van het Dove en Slechthorende kind in Amsterdam.

In 2007 heeft Heleen een overstap gemaakt naar Hogeschool Rotterdam voor het project Op Eigen Benen Verder, dat onder leiding van dr. AnneLoes van Staa werd uitgevoerd. 

Voor Kenniscentrum Zorginnovatie heeft Heleen met collega’s, jongeren en experts op het gebied van seksualiteit en intimiteit het bordspel SeCZ TaLK ontwikkeld, voor jongeren met een chronische aandoening of beperking. Het is ontwikkeld om relaties, intimiteit en seksualiteit bespreekbaar te maken en informatie en kennis over te dragen over deze onderwerpen. 

Vanaf 2015 is Heleen als onderzoeker betrokken bij projecten rond zelfmanagement-ondersteuning in de gezondheidszorg, zoals bij het project NURSE-CC en de Epilepsie Groei-wijzer. De Epilepsie Groei-wijzer heeft als doel om kinderen en jongeren te ondersteunen in hun zelfstandigheidsontwikkeling. Het is een gesprekshulpmiddel dat in het consult met de arts of verpleegkundige gebruikt kan worden. De gespreksonderwerpen zijn gelegen op het gebied van: eigen regie (Ik), Zorg en gezondheid, Relaties & vriendschappen, School of Studie, Werk, Wonen, Vervoer, Vrije tijd en Sport.

Project(en)

Van Dr. Heleen van der Stege

Publicatie(s)

Van Dr. Heleen van der Stege

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen