Menu Zoeken English

Het bezoeken van inloophuizen: een kwalitatief perspectief op de ervaringen van mensen met kanker en hun naasten.

Publicatie van Kenniscentrum Zorginnovatie
H.A. Stege,van der, A. Brom,van den, C.V.M. Vahedi Nikbakht - van de Sande,van de, R. Hollander,den, A.P. Visser | Rapport | Publicatiedatum: 01 november 2014
Al enige decennia kunnen mensen met kanker en hun naasten terecht bij gespecialiseerde instituten voor psychosociale oncologie (IPSO, 2011). Sinds twintig jaar geleden zijn in Nederland naast deze gespecialiseerde instituten ook inloophuizen beschikbaar voor deelname aan ondersteuning. Inmiddels bestaan er bij de start van dit onderzoek in het voorjaar 2013 ruim zestig van deze inloophuizen, waarvan naar schatting jaarlijks 35.000 mensen gebruik maken (KWF, 2004). Het aantal huizen groeit echter sterk gezien het feit dat in oktober 2014 al meer dan tachtig inloophuizen in Nederland bestaan. Om de beperkt beschikbare informatie over het bestaansbelang van inloophuizen verder uit te breiden, is onderzoek nodig naar de ervaringen van mensen met kanker en hun naasten met het bezoeken van inloophuizen. Binnen het Deelspeerpunt Psychosociale Zorg (2012-2014) van KWF Kankerbestrijding wordt deze noodzaak tot onderzoek gesteund. De onderzochte vraagstellingen luiden: 1. Hoe ervaren mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten het bezoek aan een inloophuis? 2. Hoe ervaren deze bezoekers het aanbod aan activiteiten, de ondersteuning en de therapie? 3. Welke betekenis geven zij aan de geboden activiteiten, de ondersteuning en de therapie? 4. Hoe waarderen zij de geboden activiteiten, de ondersteuning en de therapie?

Auteur(s) - verbonden aan Hogeschool Rotterdam

Betrokken bij deze publicatie
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen