Peter van Waart

Hoofddocent

Het is al enige tijd geleden dat ik geïnteresseerd raakte in culturele en menselijke waarden. Opgeleid als docent beeldende vormgeving en onderwijskundige, had de reproductievan culturele waarden door het onderwijssysteem mijn aandacht. Mijn eerst baan was echter hett managen van (onderwijs)multimediaproducties. Sindsdien ben ik gefascineerd door technologie.

Na een aantal jaar keer die ik terug naar het onderwerp van menselijk waarden, nu bij een marktonderzoeksbureau waar ik ervaring opdeed in marketing, communicatie en branding. Geleidelijk kwam ik erachter dat ik graag mensen coachte en trainde en besloot ik bij Hogeschool Rotterdam te gaan werken als docent bij de opleiding Communication & Multimedia Design van het Instituut voor Communicatie, Media en Informatie Technology (CMI). Ik sloot mij daar aan bij de onderzoeksgroep Human-Centered ICT van Creating 010. De hogeschool maakt het mogelijk dat ik promotieonderzoek doe bij de TU Delft naar richtlijnen voor het ontwerpen van betekenisvolle technologie.

Ik ben een van de intiatiefnemers van Rotterdam Open Data en StadsLab, beide gericht op het betrekken van Rotterdammers bij het ontwerpen van betekenisvolle toepassingen in de stad. Ik coordineer de minor Experience Design for the Internet of Things en mede-initiator van de minor Co-creating Value in the Public Domain.

Publicatie(s)

Van Peter van Waart

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.