Menu English

Peter van Waart

Hoofddocent

Peter van Waart werkt sinds 2006 bij Hogeschool Rotterdam en is hoofddocent bij de opleiding Communication and Multimedia Design (CMD). Sinds 2008 werkt hij bij Creating010 als onderzoeker op het gebied van Design in the 21st Century. In zijn promotie-onderzoek aan TU Delft richt hij zich op de rol van de ontwerper van betekenisvolle technologie in de stad.

Peter was vanaf  het begin betrokken bij Rotterdam Open Data en het Stadslab, en is initiatiefnemer van evenementen die als doel hebben om mensen uit onderwijs, onderzoek en praktijk te verbinden, zoals de Global Service Jam Rotterdam, de Rotterdam GovJam en de International Internet of Things Day Rotterdam.

Peter richt zich in zijn onderzoek op het betrekken van eindgebruikers/burgers bij het ontwerpproces van technologische toepassingen in stedelijke transities, onder meer in de projecten OnsBlok en Participatory City Making.

Hij was in het onderwijs actief in verschillende commissies van de opleiding en co├Ârdinator van de minoren Experience Branding, Design for the Internet of Things en Urban Interaction Design.

In zijn werk staat centraal hoe menselijke waarden (human values) een rol spelen in het ontwerpen voor en ervaren van betekenis bij eindgebruikers van technologie.

Peter studeerde af als docent beeldende vorming en als onderwijskundige en werkte voorheen als account- en projectmanager bij een softwarebedrijf voor educational multimedia en digital publishing en voor een bureau voor marktonderzoek en strategie.

Project(en)

Van Peter van Waart

Publicatie(s)

Van Peter van Waart
­čŹ¬

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen