Menu
  English

  Rotterdam GovJam 2016

  Publicatiedatum: 31 mei 2016

  Stedelijke, maatschappelijke vraagstukken waarop publieke dienstverlening zich richt, zijn vaak ingewikkeld en hardnekkig. Het is daarom goed ze, zo nu en dan, op een minder gebruikelijke manier te bekijken en te benaderen.

  Daartoe wordt in de GovJam gedurende een beperkt aantal dagen de creatieve denk- en ontwikkelkracht van een professionele designers, ambtenaren en enthousiaste studenten ingezet. De Rotterdamse GovJam is daarom dé plek om taaie vraagstukken weer op de rit te zetten.

  Onder begeleiding van een aantal ervaren design experts van Hogeschool Rotterdam en service design studio Zeewaardig, werken teams van design professionals, docenten en studenten aan een actueel maatschappelijk vraagstuk dat speellt in de stedelijke omgeving. Door experiment, co-creatie en prototyping zal de GovJam de manier waarop je een lastig vraagstuk benadert, voorgoed veranderen.

  Rotterdam GovJam is de lokale editie van de internationale GovJam die wereldwijd gedurende drie dagen een internationale community van service designers en geïnteresseerden mobiliseert om te demonstreren hoe design, impact kan hebben op maatschappelijke vraagstukken en beleid.

  GovJam is een AppLab010 project. Hierin doen kenniscentra en opleidingen van Hogeschool Rotterdam onderzoek naar de rol en betekenis van ontwerp binnen onderwijs en sociale innovatie. AppLab010 vind je in heel Rotterdam. 

  Samenwerkingspartners

  Service Design Bureau Zeewaardig, UNITID & Gemeente Rotterdam